2024. április 27., szombat

A világháló veszélyeiről tett közzé utasítást a rendőrség

Útmutatót tett közzé az olasz rendőrség a hivatalos Facebook-oldalán, miután egy TikTok-kihívás áldozatává vált egy kilenc és egy tíz éves gyerek, írja a Fanpage nevű online portál.

A szülőknek beszélniük kell gyermekeikkel a közösségi oldalakon lévő játékokról és annak veszélyeiről. Meg kell győződniük továbbá arról, hogy a kortársaik nem gyakorolnak nyomást gyerekeikre veszélyes online játékokban való részvételre.

A rendőrség azt javasolja a szülőknek, hogy legyenek kíváncsiak és kövessék ezeket a játékokat, ismerkedjenek meg a legújabb kihívásokkal. Egyes játékokban ugyanis arra kérik a gyerekeket, hogy vegyenek be nagyobb mennyiségű gyógyszert, az utolsó pillanatban meneküljenek el a szembejövő vonat elől, vagy arra ösztönzik őket, hogy ugorjanak ki egy autóból, figyelmeztetnek a hatóságok.

A rendőrség arra utasítja a szülőket, hogy kövessék figyelemmel, gyerekeik mennyi időt töltenek a közösségi hálón, és határozzanak meg korlátokat ezzel kapcsolatban. Amennyiben gyerekeik telefonjában kihívásokról készült videókat találnak, azt haladéktalanul jelentsék a rendőrségen, írják.