2024. április 26., péntek

Elhunyt Krizsán Vilmos

Temetése február 1-jén, hétfőn 11 órakor lesz az adai katolikus temetőben

Elhunyt Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos-egyesesületek Szövetségének (VANCSESZ) elnöke,a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének volt alelnöke – adta hírül a Moholi Családok Egyesülete. 

Krizsán Vilmos 1954-ben született Zentán. 1973-ban Adán gépésztechnikusi végzettséget szerzett. 1995-ben idnitotta a mozgalmat a Tisza mentén , egyesületeket segitett megalapitani, megtanitotta őket dolgozni, csapat szellemben működni. Későbbiekben 2002-ben hivatalosan is megalakitották vele az élen a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségét.

A KCsSz alapító tagja, volt alelnöke. Megalakulása óta aktívan részt vett a Kárpát-medence családszervezeteinek közös munkájában, jó kapcsolatokat ápolva a felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, magyarországi szervezetekkel, tagságával.

Életét egész végig ennek a mozgalomnak szentelte.

Munkássága eredményeként az egész Kárpát-medence ismerte, ennek köszönve számos pályázatot valósitott meg. Nagy lendületének tudható be, hogy megépittette a Szövetségnek a Nagycsaládos Házat, ahol minden egyesület helyet kapott.

Közel húsz éve a vajdasági civil szféra és a kárpát-medencei nagycsaládos és civil együttműködés szorgalmazója.

„Hiányát már az első perctől érezzük. Nagy űr marad utána. De igyekszünk a mozgalmát tovább vezetni. " – olvasható a VANCSESZ - SUVEPOV Facebook oldalán.

Krizsán Vilmos temetése február 1-jén, hétfőn 11 órakor lesz az adai katolikus temetőben.