2024. április 26., péntek

Mali elárulta, áprilisban kezdődik a jelentkezés az újabb segélyre

Siniša Mali pénzügyminiszter a Szerbiai RTV reggeli műsorában szerepelve bejelentette, hogy a kormány tervei szerint áprilisban kezdődik a jelentkezés az újabb segélyre, melyet az államfő a hét elején jelentett be. A miniszter hangsúlyozta, hogy a polgárok megsegítésére szánt „csomag” minden felnőtt szerbiai polgár számára 60 eurót tartalmaz, a nyugdíjasok pedig ezen felül további 50, azaz összesen 110 euróra számíthatnak. A segélyt az év végéig mindenki megkapja.

– A felnőtteknek szánt 60 eurót két tételben folyósítjuk: az első, 30 eurós összeget májusban, a második 30 eurós tételt pedig novemberben kapják meg a polgárok. A nyugdíjasoknak igért további 50 eurót szeptemberben fizetjük be a számlájukra – mondta Mali, majd hozzáfűzte, hogy a jelentkezés áprilisban kezdődik, ugyanúgy fog történni, mint tavaly.

Aki áprilisban jelentkezik a segély első részéért, az automatikusan megkapja a másodikat is. Szükségtelen kétszer jelentkezni – magyarázta a miniszter.

A gazdaságra szánt támogatás akár a 250 milliárd dinárt is elérheti. A mikro-, kis- és középvállalkozások három 50 százalékos minimálbért kapnak, a nagyobb vállalkozások esetében még nem dőlt el, hogyan jár el a kormány, megítél-e számukra is a minimálbér 50 százalékát.