2024. április 26., péntek

Repülő autó Belgrádban

Željko Mitrović, a Pink Media Group alapító tulajdonosa elkészítette beígért járművét

2021. január 24-én, pontban 12 órakor Željko Mitrović, a Pink Media Group alapító tulajdonosa a magasba emelkedett egy Belgrád melletti tisztáson egyszemélyes, saját gyártású repülő autójával. A prototípust a médiaguru saját gyárában készítették. A sajtónak nyilakozva a büszke tudlajdonos elmondta, hogy már készülnek a sorozatgyártásra. Az év végéig 100 darab előállítását ígérte. Már érkeztek is megrendelések, három repülő autót küldenek Dubaiba, kettőt Németországba, egyet pedig Franciaországba.

A repülő autó tuladonosa szerint történelmi pillanat volt nem csak a szerbiai, hanem az európai légiközlekedésben is az akkumulátorokkal működő repülő autó felszállása. Azoknak ajánlja járművét, akiknek elege van a nagyvárosok dugóiból, akik egy kis kalandra vágynak, vagy egyszerűen csak elfogadják, hogy a világ fejlődik, s ők haladni akarnak vele.

Az egyszemélyes elektromos repülő autót Željko Mitrović a Belgrádi Egyetem Műszaki Karának mérnökeivel együtt készítette el. A nyolc motor hajtotta és vertikális felemelkedésre és leszállásra képes járművel a kitalálója át akarja repülni a fővárost. Nos, erre egyelőre nem került sor.

A szerbiai média tanácstalanul áll a történtek előtt. Némelyek azt latolgatják, hogy a járványhelyzetben a tulajdonos unatkozott-e, így a fölös energiáját kreativitásába fektette. Elkészült az első repülő autó, ennyi bizonyos. A többit meg majd meglátjuk.