2024. április 26., péntek

Legyél te is játékfejlesztő!

Ingyenes nyílt napok a szabadkai Logiscoolban

A szabadkai Logiscool február elején nyílt napokat szervez a jövendőbeli diákjai számára. Az érdeklődők megismerkedhetnek az intézményben folyó oktatással. Az új félévben a szabadkai Logiscool három kurzust hirdet meg. A korábban meghirdetett programozó és a Video Production kurzus mellett egy új képzést is választhatnak az érdeklődők. A KODU 3D programozó kurzust az alsós diákoknak ajánlják. Ezen a 3D-s számítógépes játékplatformon a gyerekek különféle játékokat készíthetnek és programozhatnak. A Microsoft KODU-ban készített játékokat a diákok otthon, a saját gépükön is tudják majd használni.

Rózsa Zsombor, a szabadkai Logiscool ügyvezetője elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy betartsák a járványügyi intézkedéseket. A nyílt napot is ennek fényében szervezik meg.

– Legfeljebb öt tanulót tudunk fogadni egy időben. Két különböző tanteremben fog folyni a nyílt nap. Az egyikben öt gyermek azonnal kipróbálhatja az élményszerű játékfejlesztést és -programozást. Eközben a szüleik a másik teremben egy prezentáción vesznek részt, amelynek keretében bemutatjuk nekik a képzéseket és az iskolánkban folyó oktatást. A koronavírus-járvány miatt ilyen formában tudjuk ezt megszervezni – nyilatkozta lapunknak Rózsa Zsombor.

Mint hozzáfűzte, több időpontban tudják fogadni az érdeklődőket. Ezért fontos, hogy regisztráljanak a www. logiscool.com oldalon, ugyanis itt tudnak időpontot foglalni a nyílt napokra.

– A Logiscool használható és piacképes tudást biztosít a gyerekeknek. Olyan dolgokat tanultak meg, amelyeket a közoktatásban nem. A videojáték-készítés során sajátíthatják majd el a programnyelveket és a programozás folyamatát. Visszatekintve az elmúlt másfél éves tevékenységünkre, elmondhatjuk, hogy a gyerekek szép eredményeket tudnak felmutatni a programozás területén és az iskolai teljesítményükben is – emelte ki Rózsa Zsombor.

A nyílt napokon való részvétel ingyenes.