2024. április 26., péntek

Ötvenkét beteg a kórház Covid-részlegében

Szombattól egy rendelő áll a koronavírus-gyanús páciensek rendelkezésére Szabadkán

A Szabadkai Egészségház értesíti a polgárokat, hogy szombattól kizárólag a Harambašić utcában lévő rendelőben fogadják azokat, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon. Mint ismeretes, az elmúlt időszakban a Harambašić utcában lévő rendelő mellett az Eugen Kumičić utcában lévő rendelőt is a koronavírus-gyanús esetek számára tartották fenn. A Harambašić utcai rendelő továbbra is a hét minden napján 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a járványhelyzet a tartomány egész területén, így Szabadka Városban is rendkívülinek mondható.

A Szabadkai Közkórház pénteki jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 42 vizsgálatot végeztek el. Négy beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt hét, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg 52 betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében hat pácienst ápolnak. Hatan gépi lélegeztetésre szorulnak.