2024. április 26., péntek

A vártnál gyorsabban halad a vakcináció Szabadkán

A polgármester a védőoltás felvételére biztat

Csütörtökön 571 szabadkai polgár kapta meg a védőoltást az új városházán lévő oltóponton, pénteken 11 óráig pedig további 168 ember vette fel a vakcinát. Ennek kapcsán Szabadka polgármestere, Stevan Bakić közleményt adott ki, amelyben többek között arról is szót ejtett, hogy a vakcináció a vártnál gyorsabban halad, illetve, hogy az oltópont a hétvégén is működik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A szabadkaiak magas fokú tudatosságról és felelősségtudatról tettek tanúbizonyságot nemcsak a saját egészségük, hanem országuk iránt is. A legmagasabb fokú hazafiasság, hogy azok a polgárok, akik korábban nem kapták meg a koronavírust, úgy döntöttek, hogy felveszik a védőoltást. Ezzel a mi Szerbiánkat segítik, hogy minél előbb visszatérjen a normális életbe, és lehetővé teszik, hogy a járvány által leginkább sújtott területek, mint például a gazdaság és a kulturális élet, újra fejlődhessenek – fogalmazott a polgármester.

Az oltóponton a hétvégén is 8 és 18 óra között várják a pácienseket. A Szabadkai Egészségház csapatai felkészültek a védőoltásra jelentkezők számának megnövekedésére is – áll a polgármester közleményében, amelyben ennek tükrében Stevan Bakić arra biztatja a szabadkaiakat, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek a védőoltás felvételére.