2024. április 26., péntek

„Itt a történelmen járunk!”

A tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság Karlócában látja a vallási turizmus fejlesztésének lehetőségét

A karlócai Sveti Arsenije Sremac szemináriumban tett látogatása alkalmával Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár bejelentette, hogy tervbe vették a vajdasági vallási turizmus stratégiájának kidolgozását. Nem véletlenül tett épp itt a bejelentést, hiszen az épületben van az ország egyik legrégebbi és legfontosabb oktatási intézménye, melyben jelenleg 110 fiatal tanul – írja a 021.rs.

Ivanišević körbejárta a szemináriumot, közöttük a dísztermet, egy kialakításban levő XIX. századi emléktantermet, a felújított és a modern kor műszaki újításaival büszkélkedő könyvtárat, melyben a hangsúlyt az értékpapírok digitális formában való megőrzésére tették át.

– Ezek azok a helyek, amelyeket meg kell tekinteni. Itt a történelmen járunk, és ezt meg kell élni. Nagyon fontos, hogy minden vallási felekezet hagyományát őrizzük, mert nélkülük gyökértelenek vagyunk. A hagyomány a szülőföldhöz köt bennünket, vagy ahhoz a helyhez, ahol vagyunk. A tartományi titkárság Karlócában igenis látja a vallási turizmus fejlesztésének lehetőségét, mint ahogyan több más helységben Vajdaság-szerte – nyilatkozta a titkár, majd hozzátette, hogy Vajdaság a legszebb kolostorokkal büszkélkedhet, gyönyörű templomai vannak, továbbá két nagy zsinagóga, és van néhány dzsámi.

A karlócai szemináriummal, továbbá mindazokkal, akik érdekeltek ebben, kidolgozzák a vallási turizmus fő irányvonalait, majd lépésről lépésre haladva az idegenforgalom ezen ágát is felfejlesztenék, hogy a piac jelentős részévé váljon.