2024. április 26., péntek

Kustendorf online

A nemzetközi filmfesztivál felhívására több mint négyszáz alkotást küldtek be

A 14. Kustendorf Nemzetközi Filmfesztivált január 22-e és 25-e között rendezik meg. A járványhelyzet miatt az eseményt ezúttal nem Mećavnikon tartják. Az érdeklődők a kustendorf.online platformon tudják követni a rendezvényt – adja hírül a Tanjug.

A fiatal alkotók és a filmezés nagyjai lesznek az idei fesztivál középpontjában. A program keretében az érdeklődők több beszélgetést is hallhatnak. Ezeket Emir Kusturica, a fesztivál alapítója fogja vezetni, aki a versenyprogramban szereplő filmek alkotóival fog beszélgetni, valamint azokkal a rendezőkkel, akiknek filmjei a Mai tendenciák elnevezésű programban szerepelnek.

A Kustendorf pályázatára 439 alkotás érkezett. A versenyprogramban tizennyolc játék-, két dokumentum- és két animációs rövidfilm szerepel. A fesztivál díjaiért, vagyis az Arany-, az Ezüst- és Bronz-tojásért lengyelországi, belgiumi, szerbiai, ausztriai, azerbajdzsáni, észak-macedóniai, németországi, oroszországi, romániai, dániai, iráni, izraeli, kirgizisztáni, montenegrói, üzbegisztáni és franciaországi fiatal rendezők versenghetnek majd.

A nemzetközi zsűri tagjai Alice Rohrwacher rendező, Miki Manojlović színész és Bruno Tarrière operatőr, hangtervező lesznek. A Vilko Filač-díjat Michel Amathieu operatőr adja át.