2024. április 26., péntek

Megőrizzük kulturális és történelmi értékeinket

Az év derekán megkezdődik Karlóca központjának teljes körű rendezése

Igor Mirović tartományi kormányfő Karlócára látogatott, ahol találkozott Aleksandar Stojkečić községi vezetővel, valamint Vasilije szerémségi szerb ortodox püspökkel.

– Az év közepén megkezdődik Karlóca központjának átfogó rendezése, valamint a magánépületek homlokzatának felújítása, amelyek kivételes kulturális és történelmi jelentőséggel bírnak a város számára – jelentette be a tartományi kormányfő a beszélgetés után.

Mirović megtekintette a székesegyház és a karlócai püspöki palota homlokzatán végzett felújítási munkálatokat is. – Folytatjuk az épületek rekonstrukcióját a Branko Radičević téren. Jelenleg 19 projektünkhöz kaptunk építési engedélyt. Nagyon sok munka vár még ránk, de elégedett vagyok, mert minden a terveink szerint halad – értékelt Mirović, majd kiemelte, hogy a tartományi kormány két évvel ezelőtt külön költségvetési alapot hozott létre Karlóca felújítására és fejlesztésére, melynek célja a kulturális és történelmi örökség megőrzése.

Aleksandar Stojkečić elmondása szerint Karlóca felújítása minden polgár javát szolgálja, hozzájárul a vallási és kulturális turizmus fejlődéséhez is. – A tartományi kormányfőnek és a támogatóknak köszönhetően a legszebb templomunk (a fotón) felújítási munkálatai lassan a végéhez közelednek. E nemes cselekedettel tisztelettel adózunk mindazoknak, akik hozzájárultak Karlóca szellemiségének és kultúrájának fejlesztéséhez – nyilatkozott Vasilije szerémségi püspök.

Az eseményen részt vett Dragana Milošević tartományi művelődési és tájékoztatási titkár, Aleksandar Sofić tartományi regionális, fejlesztési, régióközi és helyi önkormányzati titkár, valamint Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója is.