2024. április 26., péntek

Az áru házhoz megy!

Interjú egy fiatal topolyai vállalkozóval

A topolyai Obren Despotović nemrég alapította meg Topolyán a Super Shop elnevezésű magánvállalatát, amely megrendelések fogadásával, s az áru házhoz szállításával foglalkozik. A fiatal vállalkozót, aki emellett a Topolyai Ifjúsági Iroda koordinátoraként is tevékenykedik, az ötlet megszületésétől a megvalósításig vezető útról kérdeztük.

Hogyan fogalmazódott meg a Super Shop ötlete?
– Dolgoztam már külföldön, Újvidéken és Belgrádban is – tapasztalataim alapján fogalmazódott meg bennem az ötlet, hiszen láttam, hogy mely szolgáltatásra van az embereknek legnagyobb igénye, főleg ebben, a korona vírus okozta helyzetben. Tulajdonképpen a kialakult helyzet is közrejátszott abban, hogy az ötletemet mielőbb megvalósítsam. A Super Shopban jómagam és az egyik kollégám dolgozunk, célunk, hogy azoknak az embereknek segítsünk, akiknek nincs idejük, esetleg lehetőségük a bevásárlásra.

Miért Topolyán kezdtél a vállalkozásba?
– Azért, mert itt születtem, itt nőttem fel, és a családom is itt van! A kialakult helyzet sok mindent megváltoztatott, vannak olyan idős emberek, akiknek a gyermekei külföldre költöztek, így nincs, aki segítsen nekik. A testvéremmel sokat segítettünk a szomszédainknak bevásárláskor, így számukra is könnyebb volt.

Milyen jellegű rendeléseket fogadtok?
– Először az általános szükségleteknek szeretnénk eleget tenni. A megrendelők leadhatják megrendeléseiket, mi pedig a gyógyszertárból, hentesüzletből, piacról és a bevásárlóközpontból beszerezzük a termékeket. Hangsúlyozom, hogy amennyiben valaki csak a gyógyszertárból igényel valamit, a kiszállítási díjat nem fizettetjük meg, de ha a gyógyszertár mellett több helyről is rendel, például a piacról vagy boltból, akkor viszont fizetnie kell a kiszállítási díjat. Idővel olyan szolgáltatásaink is lesznek, mint például a számlák befizetése, természetesen az embereknek először meg kell győződniük arról, hogy precízek és megbízhatóak vagyunk.

Hogyan történik a megrendelés folyamata?
– A megrendelő telefonon keresztül leadja a rendelését, emellett a lakcím megadása is szükséges, hiszen csak így tudjuk megvalósítani a kiszállítást. A megrendelt árucikkeket a saját pénzemből fizetem ki, majd a kiszállítást követően, a személyes átvételkor kell kifizetnie a megrendelőnek a kért terméket, valamint a kiszállítási díjat, ami 350 dinár. A kiszállítás egyik napról a másikra valósul meg, tehát a megrendelő, tegyük fel, egyik nap felhív és elmondja, honnan mit szeretne megrendelni, én pedig már másnap beszerzem a termékeket. A vásárlás után egyeztetek a megrendelővel, hogy számára aznap mikor felel meg a megrendelt termékek kiszállítása.

Kizárólag Topolyáról vagy Topolya községből fogadtok rendeléseket?
– Nemcsak Topolyáról, hanem az egész topolyai községből várjuk a megrendeléseket. Feltehetően több lesz a megrendelés a környező településekről, falvakból, mivel vannak olyan helyzetek, amikor az ember nehezebben tud bejutni a városba. A környező településeknél a kiszállítási díj valamennyivel magasabb lesz, mint Topolyán.

Mennyire érdeklődnek az emberek a szolgáltatásaitok iránt?
– Kezdetben tíz ember érdeklődött a szolgálat iránt, viszont a cég hivatalossá válása óta több elégedett megrendelőnk van. Természetesen megértjük, hogy az emberek kissé bizalmatlanok az új dolgokkal szemben, de mi szeretnénk bebizonyítani, hogy a szolgáltatásaink minőségiek, és hogy megbízhatóak vagyunk. Hiszek abban, hogy a megrendelőink száma növekedni fog, ha megbizonyosodnak az előbb említettekről.

Az érdeklődők a 064/463-6258-as telefonszámon adhatják le rendeléseiket, melyeket a Super Shop munkatársai minden hétköznap reggel nyolc órától délután hat óráig fogadnak.