2024. április 26., péntek

Új gyár nyílik tavaszra

A németországi Continental cég tavaszra, pontosabban márciusban új üzemet nyit a székvárosban. Gépkocsikba szerelendő elektronikai felszerelést fognak itt gyártani, a beruházás tervezett értéke 140 millió euró. A vállalat illetékesei bejelentették, hogy legalább félezer munkahelyet fognak létesíteni, ezt tegnap közölték Újvidéken, miután találkoztak Igor Mirović tartományi kormányfővel. – A beruházásról szóló bejelentés kiváló bizonyítéka annak, hogy országunkban megfelelő üzleti légkört hoztunk létre, gazdasági és ipari potenciálunkkal átvettük Délkelet-Európa vezető pozícióját – mondta a kormányfő.

Saša Đoringa, a cég szerbiai igazgatója büszke arra, hogy a fejlesztéssel és kutatással foglalkozó újvidéki központ bevonzotta ezt a beruházást, szerinte ez egyértelműen rámutat arra, hogy „Szerbiában a tudomány és a tudás az úr”.
A Continental Autóipari Cégcsoportot 1871-ben hozták létre Németországban, a gépkocsiipar területén vezető szerepe van a világban. A konszernnek Újvidéken már van üzeme.