2024. április 26., péntek

Továbbra is zene nélkül

Maradtak a korábbi intézkedések

A szabadkai városi válságkezelő törzskar kedden parancsot adott ki, amelynek fókuszában a koronavírus terjedésének megakadályozása, illetve lassítása érdekében hozott intézkedések állnak.

Eszerint keddtől kezdve mindaddig, amíg a járványhelyzet megköveteli, a legtöbb kiskereskedelmi és vendéglátóipari egység, a bevásárlóközpontok, piacok, a különböző szolgáltatásokat nyújtó üzletek (fodrászatok, kozmetikusok) a művelődési intézmények (színházak, mozik, múzeumok, galériák), valamint a sportlétesítmények (fitnesz központok, edzőtermek, medencék) minden nap 5 és 20 óra között tarthatnak nyitva.

(Gergely Árpád illusztrációja)

(Gergely Árpád illusztrációja)

Ezen előírás nem vonatkozik a gyógyszertárakra (beleértve a mezőgazdaságban és állategészségügyben használatos szerek árusításával foglalkozó üzleteket is), a benzinkutak üzemanyag-árusító tevékenységére, valamint az ételkihordást is végző vendéglátóipari üzletekre. Az élelmiszerüzletek, beleértve az állati táplálékot árusító üzleteket is, 21 óráig tarthatnak nyitva.

Bizonyos esetekben a művelődési intézmények 21 óráig is nyitva tarthatnak, ugyanakkor a sportlétesítmények is kinyithatnak a korábban ismertetett munkaidőn kívül.

A vendéglátóipari létesítményekben (éttermek, bárok, klubok) tilos az élőzene, 17 óra után pedig semmilyen formában nem szólhat zene.

A 300 négyzetméternél nagyobb alapterülettel rendelkező bevásárlóközpontok esetében korlátozzák a látogatók számát; kilenc négyzetméterenként egy személy tartózkodhat a létesítményekben.