2024. április 26., péntek

Fedél nélkül maradtak

Nagy kárt szenvedett a Szabadka közelében lévő Kisbajmokon élő 68 éves Marcela Stantić, akinek a hétvégén egy pillanat alatt vált a tűz martalékává a háza.

Az asszony lányával és négy éves unokájával él együtt.

Mint az idős asszony a Subotica.comnak elmondta, az eset szombaton 18 óra körül történt. Aznap este unokájával ketten voltak otthon, az asszony egy pillanatra lépett ki az udvarra, hogy fát hozzon a tűzre. Ez idő alatt unokája valamit a kályhába dobott, amitől felcsaptak a lángok és meggyulladt a kályha melletti kaucs. A nagymama megpróbálta eloltani a tüzet, de nem sikerült, így azonnal szólt a tűzoltóknak, és inkább a négy éves kisgyereket próbálta az egyre terjedő lángoktól menteni.

A tűzoltók nagyon gyorsan a helyszínre értek, és gyorsan sikerült megfékezni a lángokat is, ám sajnos a szűkösen élő család szinte összes holmija tönkre ment.

Marcella elmondta, lánya nem dolgozik, az ő 28.000 dináros nyugdíjából élnek, most pedig fedél nélkül maradtak. Átmenetileg idősebb lányánál húzzák meg magukat, de ez nem jelent hosszú távú megoldást számukra.

Az idős asszony és családja segítségre szorul, így számítanak jóakaratú polgártársaik adományára, legyen az anyagi, vagy egyéb jellegű segítség. Legsürgetőbb tennivaló a ház helyreállítása, illetve addig is egy átmeneti szállás biztosítása hármójuknak.

Aki pénzadománnyal tud, vagy szeretne segíteni rajtuk, megteheti a következő bankszámlaszámon: 205-9001001870059-06 (Komercijalna banka).