2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Harmadosztályú búcsúztatta az Atlétit

A La Ligában megállíthatatlan a madridi Atlético, de a Matracosokat sem lehetetlen legyőzni. Ezt bizonyította be a spanyol Király-kupa legjobb 64-es mezőnyében a harmadosztályú Cornella gárdája. A Segunda A csoportjában is bajlódó kiscsapat minimális arányban, 1:0-val felülmúlta a spanyol élvonal listavezetőjét. A meccs egyetlen találata az 5. percben, egy bal oldali beadást követően született meg Jiménez révén. Hiába támadott ezt követően Diego Simeone együttese, a hazaiak mindent blokkoltak, néhányszor pedig szerencséjük is volt. A többi párharcban a nagy esélyesek nyerni tudtak, így továbbjutott a Levante, Leganés, Betis, Espanyol, Alavés és a Valencia is. További, kissé meglepő eredmény még a Huesca 2:1-es veresége az Alcoyano ellen. A Real Madrid és a Barcelona a legjobb 32 között csatlakozik a versenyfutáshoz.

Érdekesség, hogy bár a Copa del Rey idei küzdelmei már zajlanak, a tavalyi még véget sem ért rendesen. A baszk házidöntőben a bilbaói Athletic és a Sociedad néztek volna farkasszemet egymással, de a járvány miatt elhalasztották a finálét. Új időpont hivatalosan még nincs, de valószínűsíthető, hogy a trófea sorsa április 4-én dől el.

Spanyol Király-kupa, 1/32, érdekesebb eredmények: Portugalete–Levante 1:2, Socuellamos–Leganés 0:2, Mutilvera–Betis 1:3, Cornella–Atlético 1:0, Burgo–Espanyol 0:2, Deportivo–Alavés 0:1, Olot–Osasuna 0:3, Amorebieta–Gijon 0:1, Yeclano–Valencia 1:4, Alcoyano–Huesca 2:1.

Fiatal védőt igazolt a Manchester United

Csütörtökön lezárult Amad Diallo átigazolása: az Atalanta elefántcsontparti jobbszélsője a Manchester Unitedben folytatja pályafutását. Az olasz és az angol klub október elején megállapodott a 18 éves futballista átigazolásáról, a játékos azonban eddig változatlanul Bergamóban készült. A Manchester United honlapjának csütörtöki híradása szerint Diallo átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, megkapta a munkavállalási engedélyt és a vízumot, így immár nincs akadálya, hogy csatlakozzon Solskjær vezetőedző keretéhez. Az elefántcsontparti szélső szerződése 2025 júniusáig szól.