2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Már nem veretlen a Milan

Mindkét milánói gárda, az Inter és a Milan is vereséget szenvedett szerda este a Serie A 16. fordulójában, amelynek legnagyobb nyertese a Juventus gárdája lett. Az Antonio Conte vezette Nerazzurri meglepetésre 2:1-re kikapott a Sampdoriától, míg a város másik felében az Öreg Hölgy 3:1-gyel felülmúlta az Ibrahimović nélkül felálló Pioli-gárdát. A meccs embere egyértelműen a duplázó Chiesa volt, aki a mezőnyben is kiválóan teljesített. Rajta kívül McKennie vette be a listavezető kapuját. A Milan hiába egalizált 1:0 után az első félidő végén Calabria gyönyörű találatával, a Rossoneri elszenvedte idénybeli első vereségét. A csapat ennek ellenére az élen maradt, de a Roma és a Juventus is közelebb került az első helyhez.

Franciaországban Pochettino döntetlennel (1:1) kezdett a PSG kispadján. Az argentin szakvezetőt a francia élvonal rekordbajnoka, a St.-Étienne viccelte meg. A Lyon mindeközben nagy csatában 3:2-re legyőzte a Lens együttesét, ezzel vezeti a Ligue 1-et.
Angliában a ligakupa elődöntőjében manchesteri derbit rendeztek, ahol a Vörös Ördögök lendületét elsöpörte a Guardiola-csapat (2:0). Spanyolországban a Bilbao és a Barcelona pótolta elhalasztott meccsét. A katalánok Messi és Pedri vezérletével 3:2-re diadalmaskodtak.

Érdekesebb eredmények, angol ligakupa: Manchester United–Manchester City 0:2. Francia bajnokság, a 18. fordulóban: Lorient–Monaco 2:5, Marseille–Montpellier 3:1, Lyon–Lens 3:2, St.-Étienne–PSG 1:1, Lille–Angers 1:2. Az élcsoport: Lyon 39, PSG és Lille 36 pont stb. Olasz bajnokság, a 16. fordulóban: Atalanta–Parma 3:0, Sampdoria–Inter 2:1, Napoli–Spezia 1:2, Milan–Juventus 1:3. Az élcsoport: Milan 37, Inter 36, Roma 33 pont stb. Spanyol bajnokság, a 2. forduló elhalasztott meccse: Athletic–Barcelona 2:3. Az élcsoport: Atlético 38, Real Madrid 36, Barcelona 31 pont stb.