2024. április 26., péntek

Nagyberuházások kezdődnek az idén Óbecsén

Az idén Óbecse azon részein is megkezdődik a csatornahálózat kiépítése, ahol még nincs szennyvízelvezető rendszer – jelentette ki Dragan Tošić polgármester. Az önkormányzat elkészítette az ehhez szükséges műszaki projektdokumentációt, és a község vezetői bíznak abban, hogy a Szerbia 2025 elnevezésű, nemzeti beruházási program keretében a Közberuházási Irodától meg is kapják majd az ehhez szükséges pénzt. A tervek szerint ennek a projektnek köszönhetően a város minden utcájában lesz csatorna, de a több mint 8 millió eurós beruházás keretében a szennyvíztisztítót is fel fogják újítani.

A szennyvízhálózat kiépítése mellett a vízvezeték-hálózatra is felújítás vár: a polgármester szerint az erről szóló projektet már előzetesen jóvá is hagyták az illetékesek, így most már csak a dokumentáció véglegesítése és a közbeszerzési eljárás lebonyolítása maradt hátra. Ha minden a terv szerint halad, már a nyáron hozzá lehet látni a kivitelezéshez.

Mind a szennyvíz-, mind a vízvezeték-hálózat esetében több éves projektről van szó. Ha minden utcában megépül a szennyvízhálózat, a polgárokat arra is rá kell bírni, hogy az emésztőgödrök használata helyett csatlakozzanak a csatornarendszerre – ha a lakosság nem él ezzel a lehetőséggel, a beruházásra fordított hatalmas összeg sem fog megtérülni.