2024. április 26., péntek

Szalai Ádám a Fradiban?

A Ferencvárosban folytatja pályafutását Szalai Ádám – jelentette be a Nemzeti Sport saját értesülésre hivatkozva.

A Fradi egyelőre nem reagált a hírre. Mint ismert, az FTC átigazolási pletykákat nem kommentál, ugyanakkor az is tény, hogy a zöld-fehérek a közösségi médiában ma estére nagy bejelentést ígértek.

A magyar válogatottban eddig 67 mérkőzésen pályára lépő és 21 gólt szerző Szalai Ádám nyáron konfliktusba keveredett német élvonalbeli klubja, a Mainz vezetőségével, részben emiatt, részben térdműtétje következtében az őszi szezont szinte teljes egészében kihagyta.

Szalai a Honvédban, majd az Újpestben töltött korosztályos évek után 17 esztendősen, 2004-ben került a VfB Stuttgartba, és azóta légiósként futballozott. Még nem volt húszéves, amikor a Real Madrid Castilla futballistája lett, onnan három év után, 2010-ben került Németországba, és az elmúlt tíz évet ott öltötte.

A Mainz színeiben – még kölcsönjátékosként – 2010 januárjában mutatkozott be a német élvonalban, a következő három idényt ott töltötte, majd a Schalke (2013–2014), a Hoffenheim (2014–2019), 2019-től újra a Mainz játékosa volt – közben 2016-ban rövid ideig kölcsönben a Hannoverben is játszott.