2024. április 26., péntek

Bombával fenygetőzött egy férfi Újvidéken

Egy boszniai állampolgár bezárkózott az újvidéki Bela lađa szállás egyik szobájába, majd tegnap este 10 óra körül bombatámadással fenyegette meg az ott dolgozókat – jelenti a 021.rs hírportál. Információik szerint a férfi délután három óra körül érkezett meg a Zlatna greda utcában levő szálláshelyre, ahol magára zárta a bérelt szoba ajtaját. A dolgozóknak feltűnt, hogy a bosnyák férfi vacsorára sem jött ki a szobából, így utánajártak, hogy jól érzi-e magát. Ekkor a hatvanas éveiben járó Ž.M. azzal fenyegette meg a szállás munkásait, hogy bombát robbant az épületben.

A szálláshely működtetői értesítették az esetről a rendőrséget, amely este tíz óra körül érkezett a helyszínre. A belügyminisztérium alkalmazottjai lezárták a környéket, és kisvártatva a tűzoltók és a sürgősségi ellátás is megérkezett. A túsztárgyalók több mint egy órán át beszélgettek a gyanúsítottal, aki ezek után kijött a szobából és megadta magát – írja a 021.

A hírportál értesülése szerint a heylszínelők nem találtak robbanószerkezetet a férfi szobájában. A fenyegetőzőt a mentősök az újvidéki pszichiátriai intézetbe szállították.