2024. április 19., péntek

Nyert a londoni szombat

Novak Đoković és Danyiil Medvegyev két-két helyet kapott az év legjobb ATP-meccsei (két nyert szett) listáján. Mindketten egy-egy győzelemmel és vereséggel kerültek fel az öt kiemelt közé, a pálma viszont az osztrák Dominic Thiemé. Az ATP szerint az öt legjobból négyet az idény megnyitóján és a zárótornán láthattunk, azzal az első két helyre a londoni mestertorna szombati elődöntőjének két viadala találtatott érdemesnek.

A legjobb ATP-meccsek listája: 5. Kyrgios–Cicipasz (ATP-kupa), 7:6, 6:7, 7:6, 4. Đoković–Medvegyev (ATP-kupa), 6:1, 5:7, 6:4, 3. Schwartzman–Shapovalov (Róma, elődöntő) 6:4, 5:7, 7:6, 2. Medvegyev–Nadal (ATP-záró, elődöntő) 3:6, 7:6, 6:3, 1. Thiem–Đoković (ATP-záró, elődöntő) 7:5, 6:7, 7:6.

Kenin a WTA választottja

A teniszezőnők egyesülete (WTA) közzétette a 2020-as év díjazottjait. A várakozásnak megfelelően az év teniszezőnője az Australian Open bajnoka és a Roland Garros döntőse, az amerikai Sofia Kenin lett, aki tavaly a legtöbbet fejlődött játékos volt, és aki a ranglista 4. helyén zárta az idei évet. Kenin továbbá Petra Kvitovával egyetemben az egyetlen, aki mindhárom idei nagy tornán legalább nyolcaddöntős volt.

Az év párosa, szintén előre látható módon, a Babos, Mladenović magyar, francia kettős lett. Babosék nyertek Melbourne-ben és Párizsban, így immár négy közös nagy serlegük van.

Az év legtöbbet fejlődött játékosa a Roland Garros bajnoknője, a lengyel Iga Świątek, az év újonca az argentin Nadia Podoroska, az év visszatérője pedig a fehérorosz Viktorija Azarenka. A sportszerűségi díjat a cseh Marie Bouzková, az év edzője elismerést pedig Świątek edzője, a lengyel Piotr Sierzputowski érdemelte ki.