2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Mourinho oktatott

A Tottenham idén a bajnoki címre is pályázhat? (Fotó: Beta/AP)

A Tottenham idén a bajnoki címre is pályázhat? (Fotó: Beta/AP)

Arteta Arsenalja minden statisztikai mutatóban felülmúlta Mourinho Tottenhamjét, egyet kivéve: a gólok számában. Az észak-londoni együttes ellentámadásokkal kétszer mattolta az Ágyúsok védelmét, és otthon tartotta a három pontot a forduló rangadóján. Hiába az Arsenal 44 beadási kísérlete, a Spurs hátvédjei állták a sarat. Mourinho edzői pályafutása során hazai pályán még soha nem kapott ki az Ágyúsoktól (7 győzelem, 4 döntetlen). Harry Kane 11 meccsen 8 gólt és 10 asszisztot produkált eddig fehér mezben, a Tottenham pedig vezeti a PL tabelláját. A Liverpool immáron közönség előtt brillírozott a Wolverhampton ellen. A találkozó után Jürgen Klopp nem győzött hálálkodni a szurkolóknak a biztatásért.

Olaszországban a Milan folytatta remek sorozatát: Pioli legénysége Ibrahimović nélkül Kessie és Castillejo góljaival 2:1-re legyőzte a Sampdoriát. A Rossoneri 10 játéknap után magabiztosan vezeti a Serie A-t. Vasárnap este a riválisok közül a Napoli lépett pályára, a kék mezesek pedig a Diego Armando Maradona stadionra átnevezett objektumban 4:0-val ünnepeltek a Crotone ellen. Spanyolországban az eddig éllovas baszk Sociedad kifulladni látszik. A kék-fehéreknek csak gól nélküli döntetlenre futotta az Alavés ellen.

Angol bajnokság, a 11. fordulóban: Tottenham–Arsenal 2:0, Liverpool–Wolverhampton 4:0. Az élcsoport: Tottenham és Liverpool 24, Chelsea 22, Leicerster 21 pont stb. Francia bajnokság, a 13. fordulóban: Reims–Nice 0:0, Metz–Lyon 1:3. Az élcsoport: PSG 28, Lille és Lyon 26 pont stb. Német bajnokság, a 10. fordulóban: Werder–Stuttgart 1:2, Schalke–Leverkusen 0:3. Az élcsoport: Bayern 23, Leverkusen 22, Leipzig 21 pont stb. Olasz bajnokság, a 10. fordulóban: Crotone–Napoli 0:4, Sampdoria–Milan 1:2. Az élcsoport: Milan 26, Inter 21, Napoli és Juventus 20 pont stb. Spanyol bajnokság, a 12. fordulóban: Osasuna–Betis 0:2, Villarreal–Elche 0:0, Alavés–Sociedad 0:0. Az élcsoport: Atlético 26 (–2), Sociedad 25, Villarreal 21, Real Madrid (–1) 20 pont stb.