2024. április 26., péntek

Franciaországi győzelem a rajton

Jelena Milovanović-Brooks a meccs egyik legponterősebb játékosa volt (Fotó: MTI)

Jelena Milovanović-Brooks a meccs egyik legponterősebb játékosa volt (Fotó: MTI)

Jól kezdte a női Euroliga új szezonját az egyetlen magyar résztvevő Sopron, amely a D csoport minibuborékjának a házigazdája. A magyar kirakatcsapat első meccsét a francia Bourges ellen játszotta. Gáspár Dávid együttese a végeredményt leszámítva egyszer sem vezetett két számjegyű különbséggel, de – elsősorban jó védekezésével – végig kézben tartotta a találkozót, a nagyszünetre 34:29-es előnyt épített ki, majd sima befejezés után nyert. A Sopronnál a támadójáték Gabby Williams (19), Briann January (18) és a klasszis szerb válogatott Jelena Milovanović-Brooks (17) hármasára épült.

Női Euroliga, 1. forduló, D csoport: Bourges–Sopron 60:70. Euroliga, elmaradt mérkőzések pótlása: Lyon–Panathinaikosz 97:73, Milano–Alba 75:55. Az élcsoport (11 forduló után): Barcelona (–1) és CSZKA 16, Valencia (–1) és Bayern 14 pont stb.

NBA

Visszavonult Andrew Bogut

Bejelentette visszavonulását Andrew Bogut ausztrál NBA-bajnok kosárlabdázó. A 36 éves center 15 éves profi pályafutást követően döntött úgy, hogy felhagy az aktív játékkal. A 2005-ös draft első választottja eredeti tervei szerint még részt vett volna a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián, ám a világjárvány mellett a sérülései is arra késztették, hogy befejezze karrierjét. Az utóbbi években hát- és bokasérüléssel is bajlódó Bogut 2015-ben, a Golden State játékosaként nyert bajnoki címet. Az NBA-ben a Warriorson kívül a Dallas Mavericksben, a Cleveland Cavaliersben és a Los Angeles Lakersben játszott. Karrierje során 9,6 pontot és 8,7 lepattanót átlagolt. A ausztrál válogatottal tavaly világbajnoki 4. helyet szerzett, a csapatban 2004 óta szerepelt, három olimpián játszott, négy éve Rióban szintén negyedikként zárt az ötkarikás játékokon.