2024. április 26., péntek

Új játszóterek épülnek

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal által kiírt harmadik versenypályázat, amelyet 10 új játszótér és kültéri fitneszpark megépítése érdekében írtak ki, sikeres volt, így hamarosan megkezdődhet kialakításuk.

Tíz új játszótér és fitneszpark épül Újvidéken, többek között a Felszabadulás sugárút épületei között is. Itt már számos helyen korábban kiépítették ezeket, a fotók a sugárút első épületsora mögött, a Dimitrije Avramović utca közelében készültek. A környé

Tíz új játszótér és fitneszpark épül Újvidéken, többek között a Felszabadulás sugárút épületei között is. Itt már számos helyen korábban kiépítették ezeket, a fotók a sugárút első épületsora mögött, a Dimitrije Avramović utca közelében készültek. A környé

A versenypályázaton a belgrádi Pejkom és a kragujevaci Simkon vállalat nyerte el az elbírálóbizottság bizalmát, a munkálatok befejezésének a határideje 140 nap, a projekt összértéke 49.907.580 dinár. Emlékeztetőül: az első két versenypályázat, amelyet először tavaly decemberben, majd márciusban írtak ki, sikertelenek voltak.

A legújabb versenypályázat dokumentációjából nem derül ki, hogy hol alakítják ki az új játszótereket és a kültéri fitneszparkokat, viszont a tavaly decemberi versenypályázat dokumentációjában az áll, hogy a következő helyszíneken épülhetnek meg: a Felszabadulás sugárút 53. és 61. és a Dimitrije Avramov utca 2. és 10. közötti területen, az I. Péter király sugárút és a Szociális Munkaközpont közötti részen, a Milenko Grčić utca 25–27. környékén, a Molière 2., 2/a és 2/b közelében, a Vardári utcában (a 28-as szám melletti, szabadon álló parcellán), valamint a Miša Dimitrijević 2/a-4/b közötti épületek udvarában. Ezenkívül játszóterek és kültéri fitneszparkot terveznek az Aleksa Šantić 23. és 31. közötti épületek udvarában, az Ifjúsági mozgalom 2.–2/c és a 4.–4/b, a péterváradi Podunavska utca – Blok 8., valamint a pirosi Arsenije Čarnojevića utcában, a Jedinstvo Labdrarúgó Klub közelében – olvasható a 021.rs hírportálon.

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal a felsorolt pályázatokon kívül egy újabbat is kiírt, amelynek keretében a tervek szerint további 10 játszóteret és kültéri fitneszparkot építenek városszerte. Ennek a projektnek az értéke több mint 30 millió dinár, egyelőre még várják a jelentkezőket a versenypályázatra. Ezekről sem tudni pontosan, hogy hol építik meg őket, de pl. egy tervben lévő élménypark lehetséges helyszínei között említették a Strand környékét, az újtelepi Vendi óvodát, és a József Attila Általános Iskola udvarát. Kültéri kosárlabdapályát terveznek kialakítani Máriamajorban (Stepanovićevo) és a Podbarán. Egy rekreációs játszótér épülhet az Európa sugárúton, a Veselin Masleša utcában, a Stanoje Stanojević utcában, a Stepa vajda sugárúton és a Limáni parkban is.