2024. április 26., péntek
NŐI LABDARÚGÁS – MAGYARKANIZSA

A cél továbbra is a bennmaradás

November végén az utánpótláscsapat Vojvodina és Spartacus B elleni mérkőzéseivel hivatalosan is befejeződött az őszi idény a magyarkanizsai női labdarúgóklubban. A 2010-ben alapított egyesület felnőttgárdája első szuperligás szezonjában az 5. helyről várhatja a tavaszi folytatást, ötvenszázalékos mérleggel, 5 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel. A kék-fehérek a 2020/2021-es pontvadászatot egy már előre elkönyvelt vereséggel kezdték az országos bajnok otthonában, utána viszont beindultak a TSC lányai, akik a klub történetének első élvonalbeli győzelme után (1:0 hazai pályán a Zemun ellen) kisebb csodát vittek véghez Belgrádban, ahol a Crvena zvezda gárdája a szünetben már 3:0-ra vezetett ellenük, a végén mégis ők örülhettek a három pontnak és a 4:3-as győzelemnek. Sóti Rékáék a 7. játéknapon is szinte kilátástalannak látszó helyzetből álltak fel, a Požarevac csapatának ugyanis Magyarkanizsán egészen a 80. percig kétgólos előnye volt, a Tisza-parti együttes azonban nem adta fel, és az utolsó tíz percben háromszor is bevette a vendégek kapuját. A 8. forduló után már nem várt magasságokban járt a csapat, a Kragujevacon aratott győzelemnek köszönhetően ugyanis a magyarkanizsaiak feljöttek a táblázat 2. helyére. Ezt követően kezdett megtörni a lányok lendülete, a sérülések által sújtott és mindössze 15-16 hadra fogható játékossal rendelkező együttes az utolsó öt bajnokiján mindössze egy pontot tudott szerezni, így a kék mezesek visszacsúsztak a tabella 5. helyére, jó néhány ponttal lemaradva a még felsőházi rájátszást jelentő 4. pozíciótól.

A bajnokság őszi részében a TSC Magyarkanizsa legjobb góllövőjének a nyolc találatig jutó 18 éves középcsatár, Kecman Mina bizonyult, a felnőttválogatottban is bemutatkozó Trbojević Ivana és a volt U19-es válogatott Knežević Milana pedig öt-öt alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Tíz év kemény munkája után nagy élmény volt bemutatkozni a Szuperligában, és összemérni az erőnket az ország legjobb női csapataival. Az élvonalban semmit sem adnak ingyen, s ezt mi is megtapasztaltuk a saját bőrünkön, hiszen a 8. forduló után már a 2. helyen álltunk, ám elég volt néhány rosszabbul sikerült mérkőzés, és máris visszacsúsztunk az 5. helyre. A Szuperligában minden találkozón a maximumot kell nyújtani, mivel a tapasztalt játékosokból álló ellenfeleink még a legapróbb hibákat is kíméletlenül megbüntetik. Ha ezen a téren tudunk javulni, akkor bízhatunk a sikeres folytatásban – összegezte az őszi idény történéseit Balázs Bettina, a magyarkanizsai gárda egyik csapatkapitánya, aki immár 110 bajnoki mérkőzést és ugyanannyi bajnoki gólt tudhat maga mögött a klub színeiben.

Vajda Fangyó vezetőedző elmondása szerint a lányokra mintegy másfél hónapos pihenő vár, majd január elején már megkezdődik a felkészülés a tavaszi idényre, mivel az alapszakasz folytatása február végére van betervezve.

Sajnálom, hogy vereségekkel zártuk az őszt, de az 5. hellyel összességében elégedettnek kell lennünk. Úgy érzem, hogy van bennünk annyi erő, hogy a folytatásban megtartsuk ezt a helyezést, és elérjük az elsődleges célunkat, a biztos bennmaradást. A téli szünetben biztosan lesznek változások a keretben, két-három új játékos leigazolását tervezzük” – zárta értékelését a TSC Magyarkanizsa szakvezetője.