2024. április 26., péntek
ÖKÖLVÍVÁS

Nem bírt egymással a két „öreg”

Nem hozott győztest a Mike Tyson-Roy Jones Jr. csata
Roy Jones Jr. (balról) és Mike Tyson (Fotó: Beta/AP)

Roy Jones Jr. (balról) és Mike Tyson (Fotó: Beta/AP)

Döntetlennel zárult az 54 éves Mike Tyson és a nála három évvel fiatalabb Roy Jones Jr. közép-európai idő szerint vasárnap hajnali bemutató ökölvívó-mérkőzése Los Angelesben, az üres Staples Centerben. A két veterán amerikai bokszlegenda nyolcmenetes csatája után a háromfős zsűri nem hirdetett győztest.

A két korábbi nehézsúlyú világbajnok nem hivatalos összecsapása kemény küzdelmet hozott. Tyson, aki 15 évvel ezelőtt vívta legutóbbi hivatalos meccsét, fittebbnek tűnt, és végig agresszíven támadta három éve még aktív riválisát, a vége azonban így is döntetlen lett.

A mérkőzést egy show-műsor csúcspontjaként rendezték meg, és érdekesség, hogy a felek által viselt kesztyűk 12 unciásak voltak, szemben a profi ökölvívásban megszokott 10 unciásokkal, a menetek pedig a bevett gyakorlattól eltérően két- és nem hárompercesek voltak.

Néha ez a két perc háromnak tűnt… Nem pusztán egyszerű harc volt, hanem több annál, és a győzelem is benne volt. Örülök, és folytatom, ezzel még nincs vége” – mondta Tyson az MMA Fighting beszámolója szerint.

Bár Tyson tűnt meggyőzőbbnek a ringben, Jones fanyalgott a végeredmény miatt.

Sosem vagyok elégedett a döntetlennel. Meg kell ismételnünk a harcot” – idézte a portál Jonest, akinek az amerikai mellett orosz állampolgársága is van. A TASZSZ híre szerint Oroszország máris bejelentkezett házigazdának a visszavágóra, amelyet 2021 nyarán tartanának Moszkvában.

A Yahoo értesülése szerint a fellépésért Tyson 10 millió dollárt kapott, míg Jones garantált meccsdíja 3 millió volt. Ehhez jönnek még hozzá a fizetős tévék közvetítéséből befolyó pénzek.