2021. január 19., kedd

Menczer: lakást, valamint a politikai döntések jogát adná a bevándorlóknak Brüsszel

A héten megjelent brüsszeli stratégia lakást, valamint a politikai döntések jogát adná a bevándorlóknak - hívta fel a figyelmet a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebookon.

Menczer Tamás, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára
Menczer Tamás, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára

Menczer Tamás a Facebookon megjelent videójában azt mondta, hogy az új brüsszeli stratégiában hét pontban "rajzolják meg a migráció ívét" a migrációpárti bürokraták.
Az első pont - az államtitkár közlése szerint - arról szól, hogy irányítani akarják a migrációs politikát, "tehát irányítani akarnak bennünket". A második pont szerint nyitott társadalmat akarnak létrehozni, míg a harmadik szerint meg akarják szervezni a migrációt: már a migránsok elindulása előtt programokat akarnak nekik tartani - tette hozzá.
A negyedik pont a pénzről szól, konkrétan megnövelt pénzügyi támogatási lehetőségeket biztosítanának a számukra. Az ötödik pont arról szól, hogy támogatnák a megfelelő és megfizethető lakhatást, vagyis lakást adnának a bevándorlóknak - mondta.
A hatodik pont szerint teljes gazdasági, társadalmi, kulturális és politikai részvételt biztosítanának, vagyis minden jogot megadnának a migránsoknak. A hetedik pont szerint pedig a migránsszervezeteknek a helyi, regionális és a nemzeti döntéshozatalban való részvételét segítenék elő, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a politikai döntéshozatalt a bevándorlók kezébe adnák - hívta fel a figyelmet.
"Ez tehát a legfrissebb brüsszeli stratégia, Brüsszel szerint aki erre nemet mond, amelyik tagállam erre nemet mond, az nem jogállam. A magyar kormány álláspontja azonban változatlan: mi a migrációra is nemet mondunk és a nyomásgyakorlásra is" - jelentette ki  Menczer Tamás.