2024. április 20., szombat
ZENTA

Folytatódik az Inter Pingpong

Az Inter Pingpong 3 – Határon átnyúló integrált asztalitenisz-program folytatása diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolók részvételével elnevezésű projekttel folytatódik az Asztalitenisz Sport Klub Szeged és a Zentai Asztaliteniszklub évek óta tartó kiváló együttműködése. Az előző két projekt folytatásaként az egyesületek ezúttal egy komplex, a határ két oldalán élő pingpongosokat megmozgató 16 hónapos programsorozatot (2020. október 1. – 2022. január 31.) szándékoznak megvalósítani, amely felöleli az asztaliteniszt legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős és diák sportolókat, valamint a fogyatékkal élő embereket is.

Az eddigi jó együttműködésre alapozva a két egyesület 2019-ben közösen nyújtott be pályázatot az IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kiírt felhívásra. Az IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) program fő célkitűzése, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget biztosítson a magyar–szerb határvidék közös fejlesztésére. Ezt a célt szolgálja a sport sajátos eszközeivel és kapcsolatrendszerével az Inter Pingpong 3 projekt is.

Az első két sikeres kísérletünk hozadéka, hogy közös pályázatunk ezúttal is pozitív elbírálásban részesült. A járványhelyzet sajnos kihatással van a projektünkre is, így a programokat át kell szerveznünk és ütemeznünk. Egyelőre az online térbe szorulunk, itt szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten megoldani a helyzetet, akár a népszerűsítés, akár a közös programok tekintetében – nyilatkozta a projekttel kapcsolatban a zentai egyesület elnöke, Herédi Krisztián.

Az együttműködés ezúttal az alábbi tevékenységeket foglalja magában: iskolai pingpongprogram, családi pingpongsportnap, kerekesszékes-sporttalálkozó, rekreációs sportnap, diákverseny, fogyatékkal élők sportnapja, edzőtábor és integrált asztalitenisz-verseny.

A pályázat elkülönített forrásösszege 99 845,90 euró, amelyből az európai uniós hozzájárulás (IPA) 84 869,01 eurót tesz ki.