2024. április 26., péntek

Járhatóvá teszik a járdákat

Zenta több fontos gyalogútján zajlanak a felújítások

Folyamatban van a legrosszabb állapotban lévő, de sokak által használt (vagy használni kívánt) járdák betonozása a város területén. Homolya Ákostól, a község városrendezéssel megbízott tanácstagjától megtudtuk, hogy a rendőrség által beszedett pénzbüntetések mintegy harmada az önkormányzatot illeti, idén ezt az összeget a gyalogutak járhatóvá tételére fordítják. A projekt októberben vette kezdetét, amikor a helyi közösségek titkárainak segítségével megkezdték a javításra szoruló járdarészek fölkutatását. A Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat várhatóan még az idén lebetonozza a kiválasztott járdaszakaszokat. A projekt során nemcsak hosszabb szakaszokat, hanem egészen rövid járdarészeket is helyreállítanak.

– A Kertek helyi közösség területén a Móricz Zsigmond utcának a Gaj utcától a kisbolthoz vezető szakaszát fogjuk felújítani. Ami a Centar–Tópart helyi közösséget illeti, ott a Kis köz 6. és 4., a Mikszáth Kálmán utca 52. és az Árpád utca 90/A előtti rövid szakaszokon betonozunk, illetve a Kis köz másik oldalán is.
A Tiszapart–Alvég helyi közösség területén zajló járdabetonozásról Vatai Zsuzsanna titkárt kérdeztük, aki elmondta, hogy a Népfront téren található, rendkívül rossz állapotban lévő járda felújításával kezdték meg a munkálatokat, ezt követően pedig az Újvidéki út egy szakaszát fogják lebetonozni a Karađorđe utcától a Laza Lazarević utcáig. Ezenkívül tervben van a kórház fala mentén húzódó, a környező fák gyökerei által megemelt járda felújítása is, de mint mondta, ezt valószínűleg már csak tavasszal fogják elvégezni. A tervek szerint itt egy új járdát fognak készíteni a kerékpárút mellé, így nem kell majd kivágni a járdát megemelő fákat. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat megkeresésére azokat a járdaszakaszokat választották ki, amelyek a legrosszabb állapotban vannak, de a gyalogos közlekedés szempontjából leginkább szükség van arra, hogy járhatóak legyenek.