2024. április 26., péntek

Csoportkör Koldingban

Hosszas huzavona és egyeztetés után eldőlt, hogy a dán Herning mellett Kolding ad otthont a december 3-án rajtoló női Európa-bajnokságnak, a szervezők hétfőn megkapták a kormány engedélyét a torna önálló lebonyolítására. Joy Mogensen kulturális miniszter a közösségi oldalán jelentette be, hogy az egészségügyi hatóságok jóváhagyták a december 20-áig tartó kontinensviadal megrendezését azzal a feltétellel, hogy a szervezők és a résztvevők maximálisan betartják a torna koronavírus-protokollját. Hozzátette, a globális egészségügyi válság közepette nem könnyű ilyen nagy nemzetközi eseményt megrendezni, de értékelték a Dán Kézilabda-szövetség (DHF) szigorú szabályozását. Hangsúlyozta, hatalmas a szervezet felelőssége, de az egészségügyi hatóságok segítségére továbbra is számíthatnak az Eb lebonyolítása kapcsán.

A decemberi tornán 16 csapat szerepel, és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar és a szerb válogatott Koldingban lép majd pályára a horvát és a holland válogatott társaságában.

Dánia korábban egy férfi és három női Európa-, illetve két férfi és két női világbajnokságnak adott otthont önállóan vagy társrendezőként. Koldingban csak az 1999-es és a 2015-ös női világbajnokság keretein belül rendeztek mérkőzéseket.