2024. április 26., péntek

Leaszfaltozzák a Szeles Károly utcát

Az Újtelep végében lévő utca lakói több mint 15 évig szórt kavicsos úton közelíthették meg házaikat, a napokban azonban a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalból jelezték: a versenypályázaton kiválasztották az utca aszfaltozásának a kivitelezőjét, és nemsokára megkezdődhetnek a munkálatok.
A Szeles Károly utca aszfaltozása összesen 21,4 millió dinárba kerül, a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban elmondták, hogy a versenypályázat nyertese a Put-invest vállalat, ők lesznek a munkálatok kivitelezői. A Put-invest a szerződésben foglaltak szerint 110 nap alatt végzi el a munkát, és 3 éves jótállást vállalnak a minőségért.
A Szeles Károly utca aszfaltozása a környéken lévő parcellák rendezetlen jogviszonya miatt húzódott el ilyen sokáig, ezt most végre sikerült megoldani.

A világhírű, újvidéki születésű Szeles Mónika teniszezőnő édesapjáról elnevezett utcában a lakók évek óta kavicsos, kátyús utcán járnak. A házaikat már mindannyian legalizálták, a szennyvízhálózatot, a közmegvilágítást és a járdát saját költségükön építtették meg. Rendszeresen fizetik az adót is, de ettől függetlenül eddig még nem aszfaltozták le az utcájukat, nyáron fuldokolnak a portól, ősszel és télen pedig kénytelenek a sárban, pocsolyában járni.

A Dnevnik napilap honlapján közölt cikk szerint a versenypályázatból kiderül, hogy a Szeles Károly utca a városi úthálózat szerves része, vagyis a Stepa vajda sugárút és a Zombori sorompó utca között húzódik.
A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban korábban elmondták ennek a napilapnak, hogy a tervek szerint az utca egész hosszában leaszfaltozzák az úttestet, járdát alakítanak ki, ahol még nincs, ott lefektetik a szennyvízhálózatot, és a közmegvilágítást is elhelyezik. Az idei városi költségvetésben tételként szerepel a Szeles Károly utca aszfaltozása.
A kataszteri hivatal adatai szerint eddig rendezetlen volt három parcella jogviszonya, amelyek 2131, 1305 és 126 négyzetméteresek. A hivatal illetékesei közölték, végre sikerült megegyezniük a parcellák tulajdonosaival.

A tervek szerint a munkálatok az év végéig elkezdődhetnének, habár az időjárási viszonyokat és a járványügyi helyzetet figyelembe véve nem kizárt, hogy csak jövő tavasszal kezdik el az útburkolat lehelyezését.