2024. március 19., kedd

Reményekkel teli Desiré

A szervezők bíznak abban, hogy megvalósulhatnak a holnapra halasztott programok - A nyitónapon négy előadást láthat a közönség

A Desiré Fesztivál szervezői bizakodóak: remélik, hogy az új járványügyi rendelkezések kulturális eseményekre vonatkozó hivatalos értelmezése időben megtörténik és a fesztivál folytatódhat az elkövetkező napokban előrehozott kezdési időpontokkal - írják a fesztivál közösségi oldalán.

A rendezvény nyitónapján a tervek szerint négy előadást mutatnak be. A feszivált 14 órától a Bitef Színház Mozgás címú előadásával nyitják meg, amelyet a Kosztolányi Dezső Színházban mutatnak be, majd 16:30-kor megismétlik. Ezután, 19:30-tól A nézés költészete című előadást tekinthetik meg Urbán András rendezésében a Kosztolányi Dezső Színházban. A tájékoztatás szerint az előadásra korábban váltott jegyek érvényesek erre az estére is, illetve korlátozott számban még kaphatók a színház jegypénztárában. A programváltozás nem érinti az Újvidéki Színház - Szegedi Nemzeti Színház Parasztopera című előadását, amelyre 19:30-kor kerül sor a Jadran Színpadon.

A Desiré Fesztivál november 30-áig tart, az előadásoknak a Kosztolányi Dezső Színház és a Szabadkai Népszínház Jadran színpada ad otthont. A járványügyi intézkedésekkel összhangban az előadások a megszokottnál korábban kezdődnek majd. A további változásokról a színház később tájékoztat - olvasható a szervezők által kiadott közleményben.