2024. április 26., péntek

Novak és Nadal is az elődöntőben

Novak Đoković két játszmában nyert Alexander Zverev ellen a londoni évzáró mestertorna Tokio 1970 csoportjának utolsó fordulójában, így ma a négy között, valamint a 6. serlegért folytathatja. A mestertorna két korábbi bajnokának csatája az első játszmában Novak fölényének jegyében folyt, utóbb azonban egyenrangúvá vált a küzdelem, a második játszmában rövidítést játszottak, amelyben a szerb diadalmaskodott.

A London 2020 elnevezésű csoport utolsó fordulójában Rafael Nadal a címvédő Sztefanosz Cicipasz legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol a legyőzöttnek nem jutott hely, míg a már korábban továbbjutott Dominic Thiem komolytalanul állt hozzá, és a tét nélküli meccsen – bár 200 ranglistapontot és 150 ezer dollárt lehetett nyerni – kikapott a tornán újonc Andrej Rubljovtól. Nadal jobban játszott a címvédőnél, egyetlen igazán gyönge pillanata volt a második játszma végén, amikor a break a szett elveszítését is jelentette.

Az eredmények azt jelentik, hogy ma az elődöntőben Nadal–Medvegyev (3:0 a mérleg) és Đoković–Thiem (7:4) lesz a párosítás.

LONDON. – Az évzáró mestertorna 3. fordulójában: Đoković–A. Zverev 6:3, 7:6, Nadal–Cicipasz 6:4, 4:6, 6:2, Rubljov–Thiem 6:2, 7:5.

SARM ES-SEJK. – A futures negyeddöntőjében: Crepaldi–Zekić 7:6, 6:3.

LAS PALMAS. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Jani–Burillo 6:4, 5:7, 6:3. Negyeddöntő: Niemeier–Jani 6:4, 6:3.