2024. április 25., csütörtök

Online oktatás Verbászon

Harminc koronavírusra letesztelt gyerek közül tizenötnek pozitív az eredménye

A legfrissebb információk szerint Verbászon 16 gyermek fertőzödött meg. A község egészségügyi tanácsa tegnap megvitatta a jelenlegi járványügyi helyzetet.

A találkozón a Veljko Vlahović Egészségház gyermekosztályának vezetője, dr. Julija Čurović Škorić kiemelte, az elmúlt három napban 254 gyermeket vizsgáltak meg. Hozzátette, november 13-a óta végeznek COVID–19 antigén gyorstesztet, melynek eredményére fél órát kell várni. Az eddig letesztelt 30 gyermek közül 15 gyermek eredménye lett pozitív.

A szülők a korábbiakhoz hasonlóan a 021/795-4440-es és a 021/795-4444-es telefonszámon tájékozódhatnak. Ezenkívül a COVID-klinika gyermekorvosa is rendelkezésükre áll a 062/780-289-es mobiltelefonszámon. Tegnap óta az ókéri ambulancián is tesztelik a COVID–19-gyanús gyermekeket.

Verbász válságstábjának hétfői ülésén elrendelték a rendkívüli helyzet bevezetését. Ennek értelmében az összes általános és középiskolában online tanítás folyik. A helyi önkormányzat által alapított valamennyi közintézményben észszerűsítik az alkalmazottak munkáját. A krónikus betegek és a 60 évesnél idősebb polgárok otthonról végezhetik munkájukat. Óvodába csak azok a gyermekek mehetnek, akiknek mindkét szülője munkaköteles, és akiknek a közvetlen családjában nincs fertőzött személy. A vendéglátóipari egységek, az üzletek és a bevásárlóközpontok 5 és 21 óra között tarthatnak nyitva, kivéve a gyógyszertárakat, az ételkiszállítást, az üzemanyagtöltő-állomásokat és a gazdaságokat. Az edzőtermeket csak a profi sportolók használhatják, akik a bajnokságokon és versenyeken vesznek részt.