2024. április 26., péntek

Májusra napolták el a Synergy fesztivált

A szervező Újvidéki Színház Németországból, Romániából és Horvátországból is tervez társulatokat fogadni

Egy évvel ezelőtt, október 18-án kezdődött a székvárosi Újvidéki Színházban a III. Synergy, a kisebbségi nyelveken alkotó színházak és társulatok nemzetközi fesztiválja. A szervező, vendéglátó Újvidéki Színház akkor iráni, németországi, olaszországi, szlovéniai, horvátországi, romániai és magyarországi vendégeket fogadott.

Most nosztalgikus hangulatban elevenítik fel az elhangzott üdvözlő beszédeket, nézegetik az akkor készült fényképeket a világ különböző országaiból érkezett kedves kollégáikról.

Az idei Synergy fesztivált november közepe táján tervezték megtartani, de az aktuális járványügyi helyzetre való tekintettel kénytelenek jövő év májusára elnapolni, remélve, hogy addigra kialakulnak a kedvező feltételek a meghitt, baráti és szakmai eszmecserékre.

A szervezők a IV. Synergy fesztiválon a hazai vendégeken kívül Németországból, Horvátországból és Romániából terveznek társulatokat fogadni, elképzelésük szerint szakmai beszélgetésekkel, zenei és képzőművészeti eseményekkel gazdagítva a színházi programot.