2024. május 5., vasárnap
BAJNOKOK LIGÁJA

Bajban az Inter

A BL keddi játéknapján nyolc mérkőzésen összesen 35 gól született, ez azt jelenti, hogy a meccsenként gólátlag több mint négy volt. A rengeteg találatból sejthető, hogy nem kiélezett párharcok kerültek műsorra: a Borussia (M) lenullázta a Sahtart (6:0), a Bayern a hajrában kiütötte a Salzburgot (6:2), a Liverpool ötöt vágott az Atalantának (5:0). A legnagyobb rangadónak a Real Madrid–Inter összecsapás számított, annál is inkább, hiszen a kvartettben egyik klub sem tudott még nyerni. A királyiak az utolsó helyről kezdték a 3. kört, s bár alaposan megszenvedtek a Nerazzurri ellen, a csereként beálló Rodrygo a végjátékban a spanyolok felé billentette a mérleget. A derbin a középhátvéd Sergio Ramos fejjel megszerezte 100. gólját a Real Madrid színeiben. A Conte vezette Inter 2 ponttal a négyes utolsó pozíciójába csúszott vissza.

Az Ajax dolgát nehezítette, hogy több játékosuk pozitív koronavírustesztet produkált, de a hollandok így is nyertek a Midtjylland otthonában. A Lokomotiv (M) és az Atlético csatáján késő délután döntetlen született, Suárez pedig azért kapott sárgát, mert egy VAR-vizsgálatnál leselkedett a bíró válla felett.

BL, 3. forduló, A csoport: Lokomotiv (M)–Atlético 1:1, Salzburg–Bayern 2:6. Az élcsoport: Bayern 9, Atlético 4, Lokomotiv (M) 2, Salzburg 1 pont. B csoport: Sahtar–Borussia (M) 0:6, Real Madrid–Inter 3:2. Az élcsoport: Borussia (M) 5, Sahtar és Real Madrid 4, Inter 2 pont. C csoport: Porto–Marseille 3:0, Manchester City–Olimpiakosz 3:0. Az élcsoport: Manchester City 9, Porto 6, Olimpiakosz 3, Marseille 0 pont. D csoport: Atalanta–Liverpool 0:5, Midtjylland–Ajax 1:2. Az élcsoport: Liverpool 9, Ajax és Atalanta 4, Midtjylland 0 pont.

NŐI BL

Egy lépésre a főtábla

A Fradi női együttese fölényes, 6:1-es sikert aratott a Groupama Arénában a luxemburgi Racing felett a BL-selejtező 1. körében. A Zöld Sasoknak még egy meccset kell megnyerniük, hogy főtáblára jussanak.

Selejtező, 1. kör: Kolozsvár–Birkirkara 2:1, Szarajevó–Ramat HaSharon 4:0, Vllaznia–ALG 3:3 (11-esekkel 3:2), Ferencváros–Racing (L) 6:1.