2024. április 26., péntek
EURÓPA-LIGA

Kiütéses Zvezda-siker

A Crvena zvezda átsiklott a Slovan jelentette akadályon (Fotó: Beta)

A Crvena zvezda átsiklott a Slovan jelentette akadályon (Fotó: Beta)

A belgrádi Crvena zvezda az El 2. fordulójának legnagyobb arányú győzelmét könyvelhette el csütörtökön a libereci Slovan ellen. Dejan Stanković legénysége hazai pályán 5:1-gyel kiütötte cseh riválisát, a győzelemmel pedig máris a csoport második helyére került az eddig százszázalékos német Hoffenheim mögé. Bár a végeredmény egyértelmű piros-fehér fölényt sejtet, a csapatok az első félidőt 2:1-gyel zárták, a Slovannak pedig adott volt a lehetőség az egyenlítéshez. A Zvezdánál El Fardou duplázott, Katai, Gajić és Falcinelli egy-egy gólt jegyzett.

A játéknap meglepetése az antwerpeni Royal diadala Mourinho Tottenhamje felett (1:0). A forduló rangadóján a Napoli minimális arányban felülmúlta a La Liga-éllovas Sociedadot.

El, 2. forduló, A csoport: Kolozsvár–Young Boys 1:1, Roma–CSZKA (Sz) 0:0. A csoport állása: Kolozsvár és Roma 4, Young Boys és CSZKA (Sz) 1 pont. B csoport: Arsenal–Dundalk 3:0, Molde–Rapid 1:0. A csoport állása: Arsenal és Molde 6, Rapid és Dundalk 0 pont. C csoport: Nice–Hapoel (BS) 1:0, Slavia–Leverkusen 1:0. A csoport állása: Leverkusen, Hapoel, Slavia és Nice 3 pont. D csoport: Benfica–Standard 3:0, Rangers–Lech 1:0. A csoport állása: Benfica és Rangers 6, Lech és Standard 0 pont. E csoport: Granada–PAOK 0:0, Omonia–PSV 1:2. A csoport állása: Granada 4, PSV 3, PAOK 2, Omonia 1 pont. F csoport: Alkmaar–Rijeka 4:1, Sociedad–Napoli 0:1. A csoport állása: Alkmaar 6, Sociedad és Napoli 3, Rijeka 0 pont. G csoport: AEK–Leicester 1:2, Zorya–Braga 1:2. A csoport állása: Braga és Leicester 6, AEK és Zorya 0 pont. H csoport: Milan–Sparta 3:0, Lille–Celtic 2:2. A csoport állása: Milan 6, Lille 4, Celtic 1, Sparta 0 pont. I csoport: Qarabağ–Villarreal 1:3, Sivasspor–Makkabi (TA) 1:2. A csoport állása: Villarreal és Makkabi 6, Sivasspor és Qarabağ 0 pont. J csoport: LASK–Ludogorec 4:3, Royal–Tottenham 1:0. A csoport állása: Royal 6, Tottenham és LASK 3, Ludogorec 0 pont. K csoport: CSZKA (M)–Dinamo (Z) 0:0, Feyenoord–Wolfsberger 1:4. A csoport állása: Wolfsberger 4, CSZKA (M) és Dinamo (Z) 2, Feyenoord 1 pont. L csoport: C. zvezda–Slovan 5:1, Gent–Hoffenheim 1:4. A csoport állása: Hoffenheim 6, C. zvezda és Slovan 3, Gent 0 pont.