2024. április 26., péntek

Nyitva lesznek a temetők Zentán

Ajánlott maszkot viselni

Mindenszentek és halottak napjához közeledve felröppent a hír, hogy a járványügyi helyzet miatt Zentán talán bezárják a temetőket, de ez nem igaz. A temetők látogathatók lesznek, és a szokásos nyitva tartással várják az emlékezőket.

Rácz Szabó István, a Szent Anna Temetőt üzemeltető Jézus Szíve Plébánia koordinátora elmondta, hogy reggel héttől sötétedésig nyitva lesz a temető és minden látogató igyekezzen betartani a hatályban lévő ajánlásokat:

– November elsején, mindenszentek napján, azokról a szentekről emlékezünk meg, akiknek nincs külön emléknapjuk a naptárban, november 2-án pedig halottainkra emlékezünk, azokra a keresztény testvérekre, akik már nincsenek közöttünk. Kérünk mindenkit, hogy mindkét ünnepen a temetőlátogatás alkalmával lehetőleg viseljen maszkot. Ez ugyan nem kötelező, de erősen ajánlott, és figyeljünk arra, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások és tartsuk a megfelelő távolságot – mondta.

Ugyanez vonatkozik a Felsővárosi Köztemetőre is, amelyet a kommunális vállalat üzemeltet.

Slavnić Ákos, a kommunális vállalat kommerciális igazgatója elmondta, hogy a felsővárosi temető szintén nyitva lesz az ünnepek alatt is:

– Szeretnénk elejét venni a híreszteléseknek, és hangsúlyoznám, hogy mindenszentek és halottak napján is várja a temető az oda látogatókat, mégpedig a megszokott időben, tehát 7 és 19 óra között. Ajánlott a maszk viselése és a távolságtartás – hangsúlyozta.