2024. április 26., péntek

Ismét van érdeklődő a varrótanfolyamra Óbecsén

Az idei, Innovatív szolgáltatások a nők életének a javítására Óbecse község területén elnevezésű projektet az önkormányzat a Stil Kézműves Kft.-vel, az Óbecsei Ifjúsági Szervezettel és az Oktatási Impulzussal közösen valósítja meg.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

A projekt keretében ezúttal is vásároltak varrógépeket, amelyeken a tanfolyam résztvevői tanulhatnak. A szervezők elmondása szerint az óbecsei Stil Kft. helyiségeiben hetente két alkalommal tartanak varrótanfolyamot. Amíg ez egyeseknek hasznos időtöltésnek bizonyul, másoknak esélyt ad arra is, hogy némi jövedelemre tegyenek szert. A türelmes oktatóknak köszönhetően a résztvevők steppelni, szegélyt varrni, foltozni tanulnak, de az új holmik kiszabásának és megvarrásának az alapjait is elsajátíthatják. Az itt tanuló nőknek óriási örömöt jelent, amikor saját két kezükkel készítenek el egy ruhadarabot vagy egy díszt.
Tavaly az óbecsei község falvaiban ismerkedhettek meg a nők a varrás művészetével egy a mostanihoz hasonló projekt keretében, ezúttal pedig Óbecsén tartanak varrótanfolyamot. A falvak helyi közösségeinek tavaly adományozott varrógépek most is hasznosak, mivel a kölcsönkapott gépeken az új résztvevők is gyakorolhatnak.