2024. május 5., vasárnap

A kerek évforduló felé

Szombaton színes programokkal ünnepelték meg a szabadkai Népkör születésnapját

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ az idén ünnepli fennállásának 149. évfordulóját. Ennek kapcsán szombaton családi programokkal és nyitott foglalkozásokkal várták az érdeklődőket. A nagyteremben a kisgyermekes családok a Csudarumli baba-mama börzén válogathattak a szebbnél szebb gyermekruhák és játékok között. Az Aranykapu Játszóházban a gyermekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, a legkisebbeket pedig a Babamocorgó várta. Emellett bemutatkoztak az intézmény szakosztályai is.

Bodrogi Hajnalka, a Népkör ügyvezetője elmondta, hogy a következő évadban nemcsak az intézmény fennállásának 150. évfordulóját ünneplik, hanem az Aranykapu Játszóház 15. és a néptánc szakosztály 70. születésnapját is. Ezenkívül jövőre rendezik meg a huszadik Interetno Fesztivált.

A néptáncosok is bemutatkoztak (Fotó: Szalma Brigitta)

A néptáncosok is bemutatkoztak (Fotó: Szalma Brigitta)

– Szakcsoportjaink és az egész intézmény készül a 150. évfordulóra. Jelenleg a műhelymunkákra, a csoportokon belüli foglalkozásra, a tagokkal való foglalkozásra összpontosítunk, hiszen a járványhelyzet nem engedi meg, hogy nagyobb rendezvényeket szervezzünk. Ennek ellenére minden programunkat igyekszünk megtartani kisebb közönség előtt is. Ezen a napon bemutattuk a szakcsoportjainkat, nyitott foglalkozásokat tartottunk. Minden szakcsoportunk a saját termében fogadta az érdeklődőket, és bemutatta azokat a foglalkozásokat, amelyeket egész évben tartanak – tudtuk meg Bodrogi Hajnalkától.

A Népkör jövő évi, 150. születésnapjára egy színes programsorozattal készülnek.