2024. április 26., péntek

A kiemelkedő tevékenység elismerése

Dr. Muhi B. Béla érdemelte ki idén a Tehetségek Szolgálatért járó éves díjat

A magyarországi Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége több éve ünnepélyes keretek közt rendezi meg a Tehetségnapot, ahol több díjjal is jutalmazzák a magyar oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket, diákokat és oktatási intézményeket. Az idei évben az újvidéki dr. Muhi B. Béla közgazdás és pedagógus munkáját a Tehetségek Szolgálatáért éves díjjal értékelték.

Dr. Muhi B. Béla jelenleg az újvidéki Educons Egyetem Közgazdasági Karának tanszékvezető tanára, dékánhelyettese. Tagja a Vajdasági Magyar Akadémiai Tanácsnak és a Vajdasági Magyar Tudományos Társaságnak, valamint a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének külső tagja. Tizenhárom évvel ezelőtt indította el a Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot, 8 éve a Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákversenyt, 3 éve pedig a Vállalkozz okosan! elnevezésű diákversenyt. Előbbiek a középiskolás, utóbbi pedig az általános iskolás korosztályt célozza meg.

Mindemellett a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnökségi tagja, a GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom egyik alapító tagja is, diákjai pedig szép eredményeket érnek el, mind a hazai mind pedig a külföldi versenyeken, de mentorként és zsűritagként részt vesz több diákversenyen is. A tehetséggondozás mellett pedig pedagógusok számára szakmai összejöveteleket is szervez, a Fókusz ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő oldal elindítója és szerkesztője, valamit több mint 100 tudományos publikáció szerzője.