2024. április 26., péntek

Operával az emberkereskedelem ellen

A már több éve aktívan tevékenykedő A szabadságnak nincsen ára elnevezésű nem hivatalos szervezet október 18-án, az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja kapcsán vasárnap nyolcadik alkalommal tartott konferenciát Újvidéken. Pszichológus hallgatók, szociális munkások, jogászok, egészségügyi dolgozók és újságírók vettek részt az eseményen, melynekcélja, hogy bővítsék azok tudását, akik aktívan küzdenek az emberkereskedelem ellen.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Dobrila Marković A szabadságnak nincsen ára Polgári Egyesület igazgatója elmondta, hogy hét évnyi tapasztalatszerzést követően eljött a pillanat, hogy a szervezetük egyesületté alakuljon.

– A fiatalok és a nyilvánosság oktatásán keresztül szeretnénk felhívni a polgárok figyelmét az emberkereskedelem problémájára, így hozzájárulva ahhoz, hogy egyetlenegy személy se essen áldozatul. Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napján szimbolikusan is megtartjuk az alakuló gyűlésünket, ahol hivatalosan is polgári egyesületté válunk – jelentette ki Marković.

Az eseményen A szabadságnak nincsen ára egyesület a Szerb Nemzeti Színházzal karöltve Az első sorban elnevezéssel nyilvános akciót rendezett, melyen a Kreatív Európa projekt keretében a Cross operát adták elő. Aleksandar Stankov, a Szerb Nemzeti Színház igazgatója megmagyarázta, hogy Linz és Modena városok színházaival együtt vesznek részt ebben a projektben. – A három színház mindegyike leír, komponál és előad egy eredeti operát, amelynek közös témája van, ez pedig a migráció. Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet az emberkereskedelem problémájára Szerbiában és arra, hogy mindenki tehet valamit ennek a harcnak az érdekében – mondta Stankov.