2024. április 17., szerda

Számítógépes laboratórium modern környezetben

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tízes számú számítógépes laboratóriuma az elmúlt időszakban teljes egészében megújult. A hallgatók így korszerű teremhez jutottak, amelyet a felújításában részt vevő cégről a jövőben talán Studio Present laboratórium néven fognak emlegetni. A felújított laboratóriumot pénteken adták át ünnepélyesen rendeltetésének.

Újságírói kérdésre Zlatko Čović, a Műszaki Szakfőiskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy a terem felújítása egy sokéves együttműködés eredménye.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Iskolánk hosszabb idő óta együttműködik a Studio Present nevű céggel. Ez az együttműködés abban valósul meg, hogy rendszeresen hirdetünk ösztöndíjprogramot, amely által a tehetséges hallgatóink lehetőséget kapnak arra, hogy a szakmai gyakorlataikat az említett cégben végezhessék, illetve hogy anyagi támogatásban részesüljenek, és tanulmányaik elvégzése után munkába álljanak ebben a neves vállalatban. Ez a terem megkoronázza ezt az együttműködést. A laboratórium eddig is működött, és folyamatosan használtuk. A legtöbbet a terem vizuális megjelenésébe fektettünk. A számítógépek frissítését a Műszaki Szakfőiskola finanszírozta, tehát közös erővel kaptunk egy modern laboratóriumot – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Miloš Ćukovićtól, a Studio Present projektmenedzserétől azt is megtudtuk, hogy a cég dolgozóinak nagy része a Műszaki Szakfőiskolán tanult.

– Több mint tíz éve együttműködünk a főiskolával. A munkatársaink több mint nyolcvan százaléka a Műszaki Szakfőiskolán tanult. Az intézményből olyan szakemberek kerülnek ki, akik képesek arra, hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon és tovább fejlődjenek. Eddig több mint egymillió dinár ösztöndíjat adtunk a Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak, pályázatunk folyamatosan nyitva áll, és amennyiben valaki kellő mennyiségű elhivatottságot érez magában, bármikor jelentkezhet, és egy interjút követően meg is kezdheti a szakmai gyakorlatát – mondta Ćuković.

Az átadón Fürstner Igor, a Műszaki Szakfőiskola igazgatója beszédében a cégekkel való együttműködés fontosságát hangsúlyozta.

– Az utóbbi években próbáltunk minél inkább nyitni a szabadkai és a környékbeli cégek felé. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több vállalat ismeri fel, hogy a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola olyan mérnököket képez ki, akik helyt tudnak állni a munkahelyükön, és sikeresen elvégeznek minden olyan feladatot, amik szükségesek ahhoz, hogy az őket alkalmazó cégek sikeresek legyenek – hallhattuk az igazgatótól, aki ezt követően a Studio Present képviselőitől átvette a terem szimbolikus kulcsát.