2024. április 26., péntek

Hosszú vita várható a közpénzelosztásról

Terítéken a városi költségvetés módosítása és a városi kitüntetések odaítélése is

A városi képviselő-testület a következő napokban két ülést tervez megtartani, ezt Jelena Marinković Radomirović, a testület elnöke jelentette be a városházán tegnap megtartott sajtótájékoztatón. Az első összejövetelt ma tartják meg a báni palota nagytermében, ahol Marinković Radomirović elmondása szerint több mint 90 napirendi pont várható.

– A vita központi témája egyértelműen az idei költségvetés átütemezése lesz. A tervezet szerint a módosítás a bevételi többlet átütemezését érinti majd, de a koronavírus-járvány miatt is szükség lesz erre az intézkedésre és valószínűleg erről a napirendi pontról fog szólni a leghosszabb vita – véli az elnök asszony.

Hozzátette, hogy a képviselők tárgyalni fognak még a város kommunális rendszerével kapcsolatos ügyekről, valamint a munkáltatói programokról és a befektetési pályázatokról is szó esik majd. Emellett meghallgatják a művelődési intézményeknek múlt évre vonatkozó beszámolóit, valamint a műemlékek felújításáról szóló programjaikat is.

A sajtókonferencián elhangzott, hogy a felterjesztett napirendi pontok között találhatóak olyanok is, amelyek a településrendezési tervekről szólnak, valamint a kommunális rendőrség egyenruháinak és gépjárműveinek jelzéseiről.

– A városi képviselő-testület ünnepi ülését hétfőre jelentettem be, amely során végleges döntés születik az Októberi Díj és a Novemberi Oklevél várományosainak megnevezéséről is. Az előbbire tíz, az utóbbira pedig kilenc beterjesztés érkezett. Az ünnepnap-meghatározó és díjodaítélő bizottság javaslata szerint a város Októberi Díjával az idén dr. Nebojša Kuzmanovićot, a Vajdasági Levéltár igazgatóját, az újvidéki önkénteseket, valamint a Vajdasági Klinikai Központ fertőzőosztályát tüntetjük ki. Novemberi Oklevélben fog részesülni dr. Irinej Bulović bácskai püspök, az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Kara és a Városi Könyvtár. A döntés értelmében 130 ezer dináros jutalomban részesülnek majd a kitüntetettek – tette hozzá Marinković Radomirović.