2024. április 26., péntek

Indokolt befektetés

A Gyöngy egyesületbe látogatott Szenttamás polgármestere

A Gyermekhét alkalmából pénteken Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és az önkormányzat képviselői meglátogatták a Gyöngy, a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületének lakóit. A régi vásártéren található épületben a napközis foglalkozás résztvevői kitörő örömmel fogadták az édességcsomagokat, és szívesen elbeszélgettek a polgármesterrel. Radivoj Debeljački elégedetten állapította meg, hogy az elhanyagolt épületet teljesen felújították, új nyílászárók, bútorzat, vizes góc és tágas termek állnak a felhasználók rendelkezésére.

(Paraczky László felvétele)

(Paraczky László felvétele)

− Tekintettel arra, hogy ez a létesítmény valaha nagyon elhanyagolt volt, öröm látni, hogy miután kívül és belül teljesen felújították, immár teljesen megfelel a sérült gyermekek és felnőttek napi szintű tartózkodásának és oktatásának, valamint minden egyéb követelménynek. Ha ehhez hozzátesszük a Gyöngy egyesületben dolgozók elégedettségét, egyértelmű, hogy a befektetés indokolt volt, és a közjót szolgálja. Bár civil egyesületről van szó, személy szerint soha nem tettem különbséget a civil és az önkormányzati intézmények között, mert egy olyan szervezetről van szó, amely munkáját teljes egészében a sérült gyermekeknek és személyeknek szenteli – mondta Radivoj Debeljački.

Slavka Popić, az egyesület elnöke az önkormányzat képviselőinek bemutatta az itt folyó munkát, és röviden ismertette a további terveket.

− Köszönhetően a szenttamási önkormányzatnak, igen magas színvonalú szolgáltatást és szociális védelmet nyújthatunk. Külön köszönet a községnek azért is, hogy Vajdaságban az egyik legkorszerűbb napközink és otthonunk van. A község területén lévő óvodákkal és iskolákkal, valamint az egészségházzal kialakított kiváló együttműködésnek köszönhetően a napközis foglalkozás mellett további 100 gyermek részesül korai kezelési szolgáltatásban, amelynek konkrét eredményei közé sorolható például az, hogy a sérült gyermeket időben bekapcsoljuk a defektológus által vezetett munkafolyamatba. Mindent összegezve, sikerült magasabb színvonalat biztosítani, további célunk pedig a szolgáltatások bővítése – tette hozzá a szenttamási Gyöngy egyesület elnöke.