2024. május 5., vasárnap

Rendes úton a délvidéki Dallasba

Kiszélesítik és megjavítják a Völgyes és Tóthfalu közötti útszakaszt

Október 6-ától november 20-áig lesz lezárva a Völgyes szélétől Tóthfalu bejáratáig terjedő útszakasz, amelyet megjavítanak és ki is szélesítenek.

Ezúttal 1,8 kilométert újítanak fel, ami 42 millió dináros beruházást jelent (Puskás Károly felvétele)

Ezúttal 1,8 kilométert újítanak fel, ami 42 millió dináros beruházást jelent (Puskás Károly felvétele)

Az olajkutakkal szegélyezett útvonal már nagyon tönkrement, és keskeny is volt, ezért a magyarkanizsai önkormányzat és a NIS jó együttműködésének köszönhetően most sikerül végre rendbe tenni ezt a szakaszt. A munkálatokat szerdán Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is megtekintette.

– Főleg a völgyesi polgárok részéről ez már régóta megfogalmazódott igény, amit most sikerül kivitelezni. Nagyon örülök, hogy kétévnyi ténykedésünk után megkezdhettük az út felújítását. Ez a NIS-szel való együttműködésnek is köszönhető, ugyanakkor az sem titok, hogy ők is rengeteget használják ezt a szakaszt. Összesen két és fél kilométernyi szakaszt kell megjavítani, ebből most 1,8 kilométert újítunk fel, ami 42 millió dináros beruházás. Ezáltal az egész felület megújul, tehát nem a lukakat foltozzuk, hanem teljesen felújítjuk – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, az önkormányzat minden évben külön programon keresztül finanszírozza a földes utak javítását, ez a szakasz azonban a forgalom szempontjából regionális útnak is mondható, ezért is telt ennyi időbe, hogy megkezdődhessenek a munkálatok.

– Az egész felületet felújítjuk 1,8 kilométer hosszan, továbbá a meglévő négyméteres aszfaltutat kibővítjük öt méterre, és az útpadkákat is megerősítjük további fél-fél méterrel, tehát végül hatméteres útszélességet kapunk. Ezáltal biztonságosabbá válik, és mivel teljesen új aszfaltfelületet fog kapni, biztosítjuk a fennakadásmentes közlekedést – mondta Pálfi Ervin, a kommunális közvállalat igazgatója, hozzátéve, mindaddig, amíg a felújítás tart, a forgalmat átirányítják, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet megközelíteni Völgyest vagy Tóthfalut, csupán azt, hogy ideiglenesen a nyári utakat kell majd igénybe venni, hogy november 20-a után már a teljesen felújított szakaszon közlekedhessenek az arra járók.