2024. április 26., péntek

Új e-könyvek a Forum Könyvkiadó kínálatában

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az e-könyvek, amelyeket az erre kifejlesztett könyvolvasókon kívül akár a telefonunkon vagy a táblagépünkön is használhatunk, aminek köszönhetően egyszerre akár több mint 50 könyv is lehet nálunk anélkül, hogy a megszokottnál nehezebb lenne a táskánk.

A Forum Könyvkiadó intézet a járvány kezdetén több kötetét is ingyenesen letölthetővé tette elektronikus formátumban, most viszont folyamatosan dolgoznak azon, hogy a fizetős e-könyvekből is lehetőségük legyen válogatni az olvasóknak. A Forum Könyvkiadó hosszútávú tervei között szerepel, hogy a megjelent kiadványaival párhuzamosan egyre többet tegyen elérhetővé elektronikus kiadványként is, lépést tartva a technikai korral – áll a kiadó honlapján. A közelmúltban 4 újabb e-könyv vált elérhetővé az oldalon. Balázs Attila szórakoztató és elgondolkodtató Magyarfauszt című regénye, Benedek Miklós Miközben halkan című hangulatos és letisztult verseskötete, Kormányos Ákos felkavaró első verses kötete, a Paraván, valamint Papp Katalin Kés a Párna alatt című nagysikerű verseskötete.

 Az e-könyveknek mindemellett nagy szerepük van abban, hogy a vajdasági irodalom gond nélkül és gyorsan eljusson Magyarországra és a világ más tájaira. Persze nem csak a hazai piac miatt fontosak az ilyen jellegű kiadványok. Amióta először jelentkezett a járvány, jóval nehezebb dolga van azoknak a könyvmolyoknak, akik a határ másik oldaláról szeretnének esetleg könyveket vásárolni, éppen ezért ha nem ragaszkodunk a papír alaphoz, érdemes az e-könyvek felé fordulnunk, hogy sehol se unatkozzunk és mindenhol velünk legyenek kedvenc könyveink.