2024. március 29., péntek

Nem Davos, és nem január

Jövő májusban tartják a Világgazdasági Fórumot

A genfi alapítású Világgazdasági Fórum nemzetközi szervezet bejelentette, a koronavírus-járvány miatt jövőre nem januárban, hanem május 18-a és 21-e között tartják meg a Fórum leghíresebb rendezvényét, a gazdaságivilág-csúcstalálkozót, és nem Davosban, a híres svájci síparadicsomban, mint rendesen, hanem Luzern körzetben, pontosabban a Luzern-Bürgenstock luxuskomplexumban. A résztvevők tehát téli helyett nyári programokra készülhetnek.

Az évente ismétlődő találkozónak, melyen a világ legbefolyásosabb politikusai, üzletemberei, értelmisége, tudósai vitatkoznak globális kihívásokról, ezúttal értelemszerűen a világgazdaság megroppanása, a nagy újrakezdés, a legnagyobb kihívásokra való válaszadás lesz a témája. Közölték azt is, hogy a január 25-én kezdődő héten Davosi párbeszédek elnevezéssel virtuális, vagyis online véleménycserét tartanak, melyen lehetővé válik, hogy a világ vezetői elmondják nézeteiket a világ állapotáról.

A további halasztás kockázata még fennáll, a szervezők hangsúlyozzák: akkor tartják meg az összejövetelt, ha teljes mértékben szavatolni tudják a résztvevők egészségét, biztonságát.