2024. április 26., péntek

Utcafelújítás a Podbarán

Október végéig befejeződnek a munkálatok ebben az újvidéki városrészben

A Marko Miljanov utca körüli felújítások tavaly novemberben kezdődtek, a munkálatok befejezésének határidejét többször elhalasztották, most úgy tűnik, hogy október végére befejezik a rekonstrukciót.

A Podbarán tavaly novemberben kezdődtek a felújítási munkálatok, melynek a határidejének többszöri kitolása után október végére befejezik a városrész rekonstrukcióját (Szeli Balázs felvétele)

A Podbarán tavaly novemberben kezdődtek a felújítási munkálatok, melynek a határidejének többszöri kitolása után október végére befejezik a városrész rekonstrukcióját (Szeli Balázs felvétele)

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban elmondták, hogy befejezték a Đorđe Rajković utcától a Nagybani piacig húzódó szakaszt, és itt már megindult a forgalom. Hátramaradt még a sétánytól a Nagybani piacig tartó utcaszakasz (kb. 100 méter), amely a körforgalomig ér. A szóban forgó utca felújításának első szakaszában 400 métert újítottak fel, az úttest mindkét oldalán új parkolókat, járdákat és kerékpárutat alakítottak ki, valamint új közmegvilágítást helyeztek el.

– A hátramaradt 100 méteres utcaszakaszon kétirányú úttestet építenek, az utca egyik oldalán kerékpárutat alakítanak ki, amely csatlakozik majd a sétányról kanyarodó bicikliútra. Ezenkívül rendezik a járdákat, parkolókat alakítanak ki az utca egyik oldalán, valamint itt is új közmegvilágítást helyeznek el. Az eddigi munkálatok során elhelyezték az útszegélyeket, betonlapokat a parkolókra és a járdára, valamint felállították a közmegvilágítás oszlopait. Az úttest aszfaltozása akkor kezdődik el, amikor befejezik a földalatti vezetékek elhelyezését – mondták a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban a 021.rs hírportálnak.

Emlékeztetőül: a podbarai rekonstrukciós munkálatok tavaly novemberben kezdődtek, ekkor a Városi Vízművek kezdte meg a szennyvízhálózat felújítását. A munkálatok kivitelezésével az újvidéki Energy-Pro és a belgrádi Novkol vállalatokat bízták meg, az önkormányzat 33,9 millió dinárt biztosított a projektre. A munkálatokat a tervek szerint 4 hónap alatt kellett volna befejezni, de késtek a kivitelezéssel. Amikor befejeződtek a szennyvízhálózat rekonstrukciós munkálatai, a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal megbízta a podbarai városrész felújítási munkálataival a Put invest, az Energotehnika Južna Bačka, a Struja, az AB & CO Geosystems, az Invest-inženjering és a Put-proing Brezovice vállalatokat. Erre a célra a városi költségvetésben 191 millió dinárt irányoztak elő, a munkálatokat 8 hónap alatt kellett volna befejezni, de a rendkívüli helyzet miatt késett a projekt megvalósítása. Ezután újabb szerződést kötöttek a fent írt vállalatokkal, és további 6 millió dinárt irányoztak elő a projekt megvalósítására.