2024. április 26., péntek
GYEREKHÉT SZABADKÁN

A város legnagyobb kincsei

Hétfőn Szabadkán is megkezdődtek a gyerekhét programjai. A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára a Sonja Marinković Általános Iskolában került sor. Az eseményen jelen volt Szabadka polgármestere, Stevan Bakić is.

A gyerekhét keretein belül a város minden iskolájában egész héten különböző programokkal igyekeznek színesebbé tenni az iskolában töltött időt. A rendezvénysorozatban nagy szerepet kap a szórakozás is, de a programok természetesen oktató és nevelő karakterrel is rendelkeznek. Az idei gyerekhét mottója Jovan Jovanović Zmaj Jó barát című sorának két sora, miszerint a megosztott öröm kétszer nagyobb öröm, és a programok fókuszában a hátrányos helyzetben élő gyermekek szerepelnek, úgy mint a testi- és szellemi fogyatékossággal élők, a rossz anyagi és szociális háttérrel rendelkezők, illetve a valamely kisebbséghez tartozó gyermekek.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az ünnepélyes megnyitó elején Pajica Bašić, a Sonja Marinković Általános Iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és beszédében kifejtette, hogy az idei gyerekhéten is mindent elkövetnek, hogy a figyelmet a gyermekek jogaira és szükségleteire irányítsák.

Ezt követően Stevan Bakić fordult a résztvevőkhöz.

– Örömteli, hogy egész héten hatványozott figyelmet fordíthatunk a gyermekekre, mivel egy nap valóban kevés volna ahhoz, hogy méltó módon ünnepeljük meg azokat, akik a városunk és az országunk legnagyobb kincsei és büszkeségei. Jovan Jovanović Zmaj szavai többet jelentenek egy üzenetnél, valójában egy életbölcsesség és tanulság, amit magunkkal tudunk vinni az életben. Külön örömmel tölt el, hogy ebben az iskolában üdvözölhetem a gyermekeket. Ez az iskola két évvel ezelőtt teljes körű felújításon esett át, és ígérem, hogy a jövőben még több iskolát és oktatási intézményt újítunk fel – fogalmazott Szabadka polgármestere.

A műsor szavalatokkal folytatódott. A rendezvényen jelen volt Miloš Nikolić, a városi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja is.

A gyerekhét programjai kedden a sport jegyében zajlanak, míg a szerdán a környezetvédelem szerepel a fókuszban.