2024. április 26., péntek

Óbecsei hírek

Rámpa könnyíti a mozgáskorlátozottak bejutását az Egészségházba

Az óbecsei Egészségház főbejáratán ezentúl rámpa segíti a mozgáskorlátozottak közlekedését. A rámpát az óbecsei Knežev Group adományozta az intézménynek.

Óbecse (Ótos András felvétele)

Óbecse (Ótos András felvétele)

Kosana Nešić, az Egészségház igazgatónője szerint erre már nagy szüksége volt az intézménynek, ugyanis a járvány ideje alatt a mozgáskorlátozottak a szigorú előírások miatt eddig csak a mentőszolgálati oldalsó bejáraton keresztül, kerülőúton tudtak eljutni egyes osztályokra.

Holnap (is) áramszünet

Pénteken időszakosan szünetel majd az áramszolgáltatás 8 és 11.30 óra között a Čarnojević utca Miloš Crnjanski és Sinđelić utca közötti szakaszán, valamint a Sinđelić utcában a Čarnojević utcától a Sinđelić utca 66., illetve 51. alatti házszámig.
Rossz idő esetén a munkálatokat egy későbbi időpontra halasztják.

Készül a fűtési idényre a Toplana
Hétfőn hideg-, majd ezt követően melegpróbát végez Óbecsén a Toplana Közvállalat, így készül fel a távfűtő vállalat a küszöbönálló fűtési idény megkezdésére.

A hidegpróba során tesztelik a nyomás alatt lévő távhővezetékeket, alállomásokat és a felhasználók központi fűtési rendszerét, míg a meleg teszteléssel az energiatermelési és a hálózati rendszert ellenőrzik a munkások. A próbaüzemek végzése alatt előfordulhatnak szivárgások az alállomásokon, a vezetékeken és a központi fűtőrendszereken, ezeket a Toplana műszaki szolgálatán kell jelenteni 7 és 15 óra között a 021/6912-761-es vagy 6 és 14 óra között a 021/6915-470-es telefonszámon.

A távfűtési idény október 15-én kezdődik, amennyiben azonban három egymást követő napon 21 órakor a külső hőmérséklet 12 fok vagy annál is kevesebb lesz, ennél korábban is elkezdődhet a fűtési idény.